Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Luminiţa Apostol

31 Mai 2013
Vizualizari: 1117
Comentează add

Peste 100 de organizaţii neguvernamentale colaborează, de astăzi, în cadrul platformei pan-europene împotriva traficului de persoane, inaugurată de Comisia Europeană la Bruxelles.

Platformă pan-europeană împotriva traficului de persoane

luminita-apostol

Foto:Arhiva Reuters

Lansarea platformei pan-europene împotriva traficului de persoane are loc în contextul în care, potrivit statisticilor, fenomenul este în continuă expansiune, cu tot mai multe victime la nivel european şi ar urma să completeze o directivă în domeniu, din anul 2011.

Potrivit Comisiei, doar nouă state, printre care şi România au transpus normele comunitare în legislaţia naţională.

Traficul de fiinţe umane în Uniunea Europeană este un fenomen care continuă să se extindă, iar condamnările pentru autorii unor asemenea fapte sunt tot mai puţine.

Aşa indică statisticele Comisiei Europene, iar comisarul pentru afaceri interne, Cecilia Malmström, a calificat cele două aspecte ca fiind alarmante.

Lansarea paltformei europene a societăţii civile împotriva traficului de fiinţe umane este una dintre acţiunile prin care Europa strânge rândurile în faţa acestui fenomen pe care comisarul Malmström l-a numit o formă de sclavie modernă.

Cecilia Malmström s-a arătat extrem de mulţumită de numărul şi mai ales de  diversitatea organizaţiilor neguvernamentale care participă la acest forum al societăţii civile europene. 

"Toate aceste organizaţii au o formidabilă experienţă în a lucra zilnic cu victimele traficului de fiinţe umane, iar scopul platformei la nivel european este ca organizaţiile neguvernamentale să se întălnească, să-şi împărtăşească experienţele, să schimbe idei, dar şi să ne ofere informaţii şi idei nouă, celor care elaborăm politicile pentru a vedea cum putem face mai mult pentru a lupta împotriva acestei crime oribile" a mai spus Cecilia Malmström. 

O a doua reuniune a platformei societăţii civile este programtă pentru toamnă, iar Comisia Europeană studiază şi modalităţile prin care ar putea facilita comunicarea pe internet în cadrul platformei.

Comisarul Malmström a spus că scăderea numărului de arestări în rândul celor care comit aceste fapte are parţial drept cauză teama victimelor de a depune mărturie în proces şi a făcut apel la statele membre să transpună rapid în legislaţia naţională directiva privind combaterea traficului de fiinţe umane, care prevede măsuri sporite de protejare a victimelor.


Etichete Comisia EuropeanăBruxelles traficpersoanecomisarCecilia Malmström,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live