Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ÎNTRE PRIETENI (CONTINUARE) Luni, 03 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florentina Varga

15 Octombrie 2019
Vizualizari: 355
Comentează add

30.000 de produse din 1.700 de unităţi vor putea fi comparate între ele, o dată cu lansarea "Monitorului preţurilor la alimente".

Platforma Monitorul Preţurilor Produselor Alimentare a fost lansată

florentina-varga

Foto: Arhivă.

O platformă lansată astăzi de Consiliul Concurenţei îşi propune să ieftinească produsele şi să ducă la creşterea concurenţei în magazinele din România.

30.000 de produse din 1.700 de unităţi vor putea fi comparate între ele, o dată cu lansarea "Monitorului preţurilor la alimente".

Deocamdată platforma poate fi găsită doar la adresa de internet monitorulpreţurilor.info.

Astăzi a avut loc un eveniment de lansare a acestui proiect, despre care relatează acum Florentina Varga. 

Preşedintele Consiliului Concurenţei afirmă că informările privind eventualele încălcări ale legislaţiei vor fi periodice, iar în cazul retailerilor mai mici şi aceştia pot fi integraţi în platformă. 

Bogdan Chiriţoiu: Toate magazinele care aparţin marilor lanţuri au în termeni reali introduse în acest comparator preţurile pe care le practică. În felul ăsta, atunci când vreau să am o listă de cumpărături, pot să compar cu uşurinţă preţul acelui coş, acelei liste pe care vreau să o cumpăr în magazinele din localitatea mea sau din zona care mă interesează. 

Preşedintele ANPC  atrage atenţia consumatorilor să aleagă produse de calitate. 

Horia Constantinescu: Vorbim de o informare rezervată totuşi sub sancţiunea de a nu fi completă şi corectă, aşa cum încercăm noi să veghem asupra intereselor consumatorilor. Spun acest lucru pentru că, nu rareori, ieftin a fost de fapt dovedit în timp a fi noul scump. De exemplu, fructele tratate cu substanţe care diminuează perisabilitatea, deci pot fi aduse la un preţ mai bun pe piaţă, sunt nu neapărat cele mai sănătoase. 

Platforma monitorulpreturilor.info poate fi accesată săptămâna aceasta doar în varianta de desktop, urmând săptămâna viitoare să fie accesibilă şi de pe Google Play şi App Store


Etichete Platforma Monitorul Preţurilor Produselor Alimentarelansatăconsiliul concurenteianpc

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live