Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PRIETENII DE LA RADIO Luni, 03 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Ianuarie 2021
Vizualizari: 349
Comentează add

Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinarea împotriva COVID-19 este funcțională.

Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare

radiojurnal

Foto: Maria Măndiță

Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinarea împotriva COVID-19 este funcțională.

STS avertizează însă că mai pot apărea întreruperi de scurtă durată cauzate de resincronizarea datelor din Registrul electronic național pentru vaccinări.

În toată țara este în plină desfășurare acum etapa a doua a campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, în care intră adulții peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice și angajații din domenii esențiale.

Pentru a afla cum se desfășoară procesul de imunizare, reporterul nostru Adriana Turea a fost în două centre de vaccinare, cel de la Institutul Marius Nasta din București și cel de la Spitalul Județean Ilfov.


Reporter: Mă așteptam să văd un şir foarte lung de oameni care așteaptă. Nu am găsit așa ceva la dumneavoastră. Cum aţi făcut?


Dr. Masari, Spitalul Judeţean Ilfov: La unii dintre ei am încercat să îi anunţăm și telefonic și să îi rugăm să vină un pic mai târziu, la alții am încercat să gestionăm lucrurile şi să plece ca să nu ne adunăm toţi într-o anumită zonă și a rămas un număr mai mic, oamenii au fost înțelegători. Ideea este să vorbim cu ei calm și să le explicăm că nu este nicio problemă, dreptul lor este absolut păstrat.


Reporter: De dimineață aţi avut foarte mulți oameni.


Andreea Ioaneş, medic coordonator al Centrului de Vaccinare de la Marius Nasta: Funcţionează şi scanatul buletinelor pe tableta de la STS, am primit ieri de la STS o programare a 300 de oameni între 8:00 dimineața și 8:00 seara, numai că astăzi m-am trezit cu mult mai mulți care au venit cu adeverințe scoase că au programare la intervalul orar respectiv, dar pe programarea de la STS nu-mi apar și nu pot să le scanez buletinele.


Reporter: Ce faceţi în situația asta?


Andreea Ioaneş: Îi vaccinez! Nu pot să pun oamenii pe drumuri inutil!


Peste 300.000 de români s-au programat deja pentru vaccinare în această a doua etapă a campaniei, iar în multe localități nu mai sunt locuri.

Luni au mai sosit peste 87 de mii de doze de vaccin Pfizer BioNTech, iar cei care nu au reușit până acum să se înscrie pot încerca din nou."


Etichete vaccin

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live