Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Gavrilă

27 Martie 2019
Vizualizari: 487
Comentează add

Planul privind emisiile de gaze de eșapament prevede o reducere cu 37,5% până în 2030.

Plan de scădere a emisiilor de gaze de eşapament

carmen-gavrila

Eurodeputaţii urmează să adopte, astăzi, un plan de scădere a emisiilor de gaze de eşapament.

Documentul, agreat de legislativ şi de Consiliu, prevede ţinte mai ambiţioase de scădere a emisiilor de gaze de eşapament, ca parte a pachetului legislativ privind mobilitatea. Noile măsuri au fost puternic criticate de producătorii auto, dar şi de unii transportatori europeni, care au anunţat proteste la Bruxelles şi Strasbourg.


Planul privind emisiile de gaze de eșapament prevede o reducere cu 37,5% până în 2030.

Legislația fixează și o reducere cu 31% până în 2030 pentru automobilele noi. Producătorii auto vor fi nevoiţi să plătească pentru depășirea acestor limite, iar Comisia Europeană va trebui să evalueze până în 2023 posibilitatea ca plățile făcute pentru depășirea emisiilor de către producătorii auto să intre într-un fond special, destinat tranziției către o așa numită mobilitate cu zero emisii poluante și pentru formarea de noi competențe ale lucrătorilor din domeniul auto.


Realizator: La protestul organizat, astăzi, la Strasbourg, vor participa şi sindicalişti din România, care cer încetarea concurenţei neloiale şi a exploatării salariale a lucrătorilor est-europeni. Federaţia Operatorilor Români de Transport apreciază că ţările vestice încearcă să profite de situaţia generată de Brexit şi să voteze cele trei componente cruciale ale Pachetului de mobilitate, care prevede măsuri dure pentru şoferii de tir, care vor circula în vestul continentului.


Etichete Eurodeputaţiplan de scădere a emisiilor de gaze de eşapament

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live