Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PSIHOLOGUL MUZICAL (Continuare) Sâmbătă, 30 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

3 Mai 2020
Vizualizari: 244
Comentează add

Italia a cunoscut o creştere a numărului zilnic de decese în condițiile în care oamenii revin de mâine la muncă, potrivit planului de relaxare a restricțiilor stabilite de guvern.

Plan de relaxare a restricțiilor în Italia #Covid-19

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Italia a cunoscut o creştere a numărului zilnic de decese în condițiile în care oamenii revin de mâine la muncă, potrivit planului de relaxare a restricțiilor stabilite de guvern.

Şeful celulei de răspuns la pandemie le-a cerut italienilor să nu lase garda jos și să respecte măsurile de protecție.

Planul de relaxare a restricțiilor nu oferă prea multe libertăți în plus cetățenilor, doar posibilitatea de a merge la serviciu, la un membru al familiei numai în aceeaşi regiune şi de a face o plimbare prin spațiile verzi din cartierele de rezidență.

Declarația pe propria răspundere va fi în continuare necesară. Totodată, barurile și restaurantele pot deschide doar pentru cei care comandă mâncare la pachet si abia de la 1 iunie pentru cei care vor să mănânce în local.

Cu toate acestea, deja, în sudul Italiei, în regiunea Calabria, dar și în nordul regiunii autonome Trentino-Alto Adige, restaurantele au deschis de vineri, oferind posibilitatea clienților de a se așeza la mesele amenajate în exteriorul localurilor.

Problema este că cetățenii nu pot justifica o deplasare la restaurant, riscând să primească amenzi cuprinse între 400 și 3.000 de euro din partea forțelor de ordine.

(RS)


Etichete italiarestrictiicoronaviruscovid-19(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live