Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Marţi, 30 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Johann Pohrib

1 Octombrie 2014
Vizualizari: 1187
Comentează add

Pe 6 octombrie, din seria mari concerte, RRA vă prezintă: Pink - Funhouse Tour (Live In Australia) şi Dire Straits – On the night!

Pink şi Dire Straits

johann-pohrib

                          Dire Straits (1979) 

Alecia Beth Moore cunoscută sub numele de scenă Pink (uneori scris P!nk), este o cântăreață câștigătoare a două premii Grammy care a devenit celebră în 2000 datorită albumului Can't Take Me Home.

Al doilea ei album, M!ssundaztood a devenit cel mai bine vândut din cariera sa. Spre deosebire de primul, care a avut influențe R&B,M!ssundaztood a fost orientat mai mult spre pop rock. Al treilea material discografic, Try This, nu s-a bucurat de un succes la fel de mare ca anteriorul.

După o pauză, Pink s-a reîntors pe scena muzicală cu albumul I'm Not Dead (2006) care s-a comercializat în peste 1,5 milioane de exemplare numai în Statele Unite.

În total, Pink a vândut peste 29 de milioane de unități ale albumelor ei în toată lumea. Al cincilea album, Funhouse, a fost lansat în octombrie 2008.

Este recunoscută prin simțul ei vestimentar neconvențional și glasul său puternic.

P!nk a fost clasată pe locul 12 în UK Music Hall of Fame pentru primii ani ai secolului al XXI-lea. Calitățile ei vocale au fost comparate cu cele ale lui Janis Joplin, considerată de P!nk unul dintre idolii săi.

RRA va propune in aceasta noapte la MARI concerte de pe scenele lumii - Pink - Funhouse Tour (Live In Australia)!

Urmatorii nostril invitati reprezinta una dintre cele mai de seama formatii din a doua jumatate a anilor 70', una din formatiile care a innoit rock-ul. Cel care le-a fost de ajutor la inceputul carierei a fost Charlie Gillett. In 1978 au facut primul lor turneu impreuna cu Talking Heads si cu acest prilej au aparut prima data in fata marelui public.

In mai a aparut primul lor single Sultans Of Swing, iar dupa o luna si albumul de debut, care a devenit disc de aur in mai multe tari, numarul vanzarilor depasind cinci milioane.

Au devenit tot mai apreciati, dovada acestui lucru este si afirmatia lui Bob Dylan "cea mai buna formatie care a aparut in ultimii zece ani in lumea rock-ului".

Dylan i-a rugat pe Mark Knopfler si pe Withers sa colaboreze la realizarea noului sau album din 1979.

Apogeul carierei lor l-au atins in 1985, cu albumul Brothers In Arms, iar o melodie de pe acest album (Money For Nothing) a fost un succes urias in Europa si in S.U.A.

Stilul formatiei are la baza rock-ul dar incorporeaza si noul stil al anilor 70'. In muzica lor se combina stilul rythm, blues si rock and roll dar si country si folk.

La RRA ascultam in aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii al doilea lor album live, inregistrat in 1993: Dire Straits – On the night! 


Etichete PinkDire StraitsconcerteRRAmari concerte

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live