Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Kelly Family și Eros Ramazzotti

Îi puteți asculta pe 28 iunie pe Kelly Family și Eros Ramazzotti cu Live, live, live 1998 și Eros Live World Tour 2009.

Kelly Family și Eros Ramazzotti
Foto: wikipedia.org.

Articol de Johann Pohrib, 28 Iunie 2016, 14:13

Kelly Family au aparut ca trupa de muzicieni stradali in anul 1967, formula care i-a consacrat pe scena europeana in anii 90′ avand membri din a treia generatie Kelly.

Emigrand din SUA in 1966, Daniel Kelly (Papa Kelly) si sotia sa au ajuns in Spania. Inspirati puternic de traditiile zonei in care se mutasera, cei doi au devenit artisti stradali , ulterior cantand in taverna infiintata de ei in orasul Pamplona. Genul abordat, daca se putea numi asa, era un folk-celtic influentat puternic de country-ul american si putin de muzica tiganeasca. Cei doi erau acompaniati de patru dintre copiii lor, copii care au devenit ulterior bazele formatiei internationale Kelly Family. In 1976 au avut primul turneu european.

Inceputul anilor 80′ (de fapt chiar anul 1980) a insemnat succesul international si transformarea Kelly Family dintr-o ”banda de muzicieni” intr-o trupa. Primul no.1 hit in Germania si Olanda, David’s Song (Who’ll come with me) beneficia de un flaut foarte bine plasat si de combinatia dintre vocea bizara a lui John Kelly, pe-atunci in varsta de 11 ani (avea un accent puternic irlandez).Muzica este scrisa de Vladimir Cosma, un roman care a facut Conservatorul la Paris Ulterior , in varianta refacuta a piesei, vocea principala a fost preluata de Paddy Kelly, uneori si de alti membri. Albumul ”Wonderful World” din 1981 a fost primul mare succes de casa.

Pana in 1988 au sustinut si turnee in Statele Unite unde au avut un impact neasteptat.In 1988, Kelly Family au luat o pauza de cantari si de aparitii publice. Succesul lor debutase si cu o tragedie, anume cu moartea a doi dintre membrii originali, a sotiei lui Papa Kelly (Papa Kelly care a paralizat ulterior) si a unui unchi violonist. Ultima dorinta a Barbarei Kelly se pare ca ar fi fost acel ”Keep on singing” inscris pe costumatiile de scena ale membrilor KF. De remarcat este ca membrii KF ramasi considera si acum muzica ”o datorie de onoare”.

Si iata cum ajungem usor la formula finala Kelly Family, ultima care a avut succes si cea care a vandut milioane de albume. John Kelly, chitaristul senior si al doilea ca varsta dupa Kathy ajunsese in acest moment coordonatorul trupei impreuna cu Jimmy Kelly, vocalist pe multe piese cunoscute precum Thunder. In perioada 1993-2000 trupa scoate albume care nu numai ca raman in topurile europene cu saptamanile dar ajung si la blamatul MTV, care pana atunci nu se aratase prea interesat de folk. Daca la inceput John Kelly pastrase majoritatea partilor vocale pentru el, treptat ele au inceput sa fie preluate de duetul Paddy Kelly si Angelo Kelly. Trupa avea noua oameni in mod constant (unsprezece in unele turnee), toti membrii ai familiei, iar Angelo si Paddy ajunsesera deja un simbol. Cele doua voci s-au facut remarcate in prima parte pe piesa ”Angel” (1992), piesa la care Angelo , in varsta de 7 ani atunci, plangea de fiecare data in turneele live. Paddy este recunoscut pentru look-ul sau , similar cu cel al unui nobil spaniol (par lung si cret, imbracaminte de epoca) si pentru piesa ”Fell in love with an Alien”, devenita un mega hit MTV.

Ca sa realizati putin impactul trupei in acea perioada ar fi indeajuns sa spun ca familia Kelly a cantat la Viena in fata a 250 000 de spectatori si ca a fost printre primele trupe care au cantat la scena deschisa (20 000 de oameni) in China anilor 90. Faptul ca toti aveau parul lung si purtau costume traditionale sau de epoca i-a facut foarte usor de recunoscut si le-a creat un brand distinct. Nici nu era greu sa-ti dai seama ca veneau Kelly Family cand vedeai 9 oameni pe scena.

Kelly Family astazi la mari concerte de pe scenele lumii la RRA: Live, live, live 1998!

Eros Ramazzotti

Pentru al doilea concert din aceasta noapte va propun sa ne amintim o seara de 10 iulie 2010, cand Eros Ramazzotti a susţinut un concert live plin de romantism, pe Stadionul de Rugby Arcul de Triumf, dinBucureşti.

Seara a început cu Proconsul şi Grimus, care au încălzit atmosfera şi au pregătit publicul înainte de spectacolul artistului italian. Eros Ramazzotti a început să cânte când se înserase, într-un decor romantic, potrivit pentru melodiile emoţionante, caracteristice stilului său muzical.

Şi-a făcut apariţia în faţa unui public numeros şi nerăbdător într-un mod inedit: după momente de suspans în care se auzea cântând melodia Con Gli Occhi di Un Bambino , dar nu putea fi văzut, Eros a apărut de sub scenă, urcat de o rampă şi învăluit de lumina reflectoarelor.

Timp de două ore, cel mai cunoscut cântăreţ italian a cântat live şi a dat dovadă de o energie surprinzătoare, alergând şi dansând pe scena din Bucureşti. Astfel, ne-a oferit un spectacol de excepţie, presărat cu momente picante, în care fanii au cântat împreună cu artistul, au ţinut ritmul prin aplauze, iar fanele au strigat Ti amo! .

Un moment emoţionant a fost când a cântat L’Aurora , acompaniat doar de pian şi de fanii care ştiau versurile melodiei. A urmat varianta unplugged a piesei Un Altra Te , care a motivat publicul să participe, fredonând versurile si aplaudând pe ritm. După Un Emozzione per Sempre , Ramazzotti s-a dat în spectacol cu trompetistul, vocalizând ritmul piesei pe tonuri când vesele, când triste, pe note mai înalte sau mai joase. Tonul vesel şi ritmat al momentului, care a prins bine la public a fost alternat cu cel lent şi romantic, ajutat de această dată de cele trei voci feminine, care au oferit o interpretare plină de pasiune a piesei I Belong to You .

După ultima melodie a dispărut în culise, dar după aplauzele insistente ale miilor de spectatori, a revenit pe scenă cu un tricou nou şi o şapcă pe care a aruncat-o în public. Printre piesele dela bis a cântat şi Piu Bella Cosa , iar în încheiere a prezentat formaţia luându-şi rămas bun cu melodia Questo Immenso Show.

Il ascultam in aceasta noapte la meri concerte de pe scenele lumii la RRA: Eros Live World Tour 2009.

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Iulie 2016, 15:17

Zucchero și Creedence Clearwater Revival

Il ascultam in aceasta nopate la mari concerte de pe scenele lumii, la RRA, in 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live...

Zucchero și Creedence Clearwater Revival
Barbra Streisand și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 03 Mai 2016, 15:48

Barbra Streisand și Peter Gabriel

Ediția din 4 mai.

Barbra Streisand și Peter Gabriel
Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Mari Concerte pe scenele lumii 25 Aprilie 2016, 15:33

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"

Îi puteți asculta pe Christopher Anton Rea și Alanis Morissette pe 28 aprilie.

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Cher și Eric Clapton
Mari Concerte pe scenele lumii 01 Martie 2016, 19:38

Cher și Eric Clapton

La maric concerte la RRA ascultam Cher – Las Vegas Nights 2013 și Eric Clapton - forever man.

Cher și Eric Clapton
Mari concerte: Zucchero
Mari Concerte pe scenele lumii 09 Noiembrie 2015, 15:12

Mari concerte: Zucchero

La RRA, 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live In Italy 2008,

Mari concerte: Zucchero
Cher și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Octombrie 2015, 15:00

Cher și Peter Gabriel

La mari concerte de pe scenele lumii la RRA ascultam Cher - Live The Farewell Tour 2003 și Peter Gabriel - Secret World Live...

Cher și Peter Gabriel
Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu
Mari Concerte pe scenele lumii 19 Octombrie 2015, 14:22

Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu

Roy Orbison - The Last Concert 2013, Mariah Carey – MTV Unplugged 1992, Mireille Mathieu – En Direct De L'Olympia 1967.

Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu
Diana Krall și Bob Dylan
Mari Concerte pe scenele lumii 28 Septembrie 2015, 14:29

Diana Krall și Bob Dylan

In aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii, RRA va prezinta Diana Krall - Live in Paris 2002 și Bob Dylan MTV...

Diana Krall și Bob Dylan