Ascultă Radio România Actualitaţi Live

Beyonce și Bob Marley

Beyonce – Live In Atlantic City 2013 și Uprisig Live, o colectie de 23 de cantece, un adevarat portret al lui Bob Marley.

Beyonce și Bob Marley
Foto: Arhivă.

Articol de Johann Pohrib, 24 August 2016, 11:42

In mai 2012 trecusera 9 luni de cand Beyonce nu mai sustinuse un concert pentru fanii ei. Ea revenea pe scena pentru prima data dupa nasterea fiicei ei, Blue Ivy. Si a fost o revenire incununata de success.

Aratandu-si silueta in patru tinute care de care mai provocatoare, vedeta de 30 de ani a incatat multimea venita s-o asculte in Atlantic City.

Sotul ei, Jay-Z, a sustinut-o din culise, dar si pe Twitter, unde a scris “O sa spun asta si apoi o sa inchei. BEYONCE este cel mai bun performer din lume. Punct.”

Vorbind celor 5.500 de fani din sala, cantareata a spus: “Trebuie sa spun asta, ma simt atat de bine sa ma intorc acasa, pe scena.”

In timpul show-ului, Beyonce a cantat cele mai cunoscute melodii ale ei, printre care “Crazy in Love”, “Love on Top”si “If I Were a Boy”.

Starul a cantat si un cover dupa “I Will Always Love You”, in memoria lui Whitney Houston si a incheiat concertul cu “Single Ladies”, spre deliciul fanilor.

Nu doar fanii, ci si criticii au fost impresionati de prestatia lui Beyonce. O jurnalista de la USA Today a scris „Insotita de o formatie compusa doar din femei si o suita neobosita de dansatoare, Beyonce si-a reafirmat personalitatea pop unica; a fost in acelasi timp inger si seducatoare, diva cool si femeie din popor.”

Inainte de concert, starul a postat pe Youtube un filmulet cu repetitiile de la concert, recunoscand ca e „emotionata” sa se intoarca pe scena. „Ma bucur de maternitate, asa ca intoarcerea la fostul meu job e putin ciudata. Dar e important sa nu te pierzi si sa mai ai pasiunile tale. Asa ca ma intorc la munca.”

Ce a iesit ascultam si noi in aceasta noapte la mari concerte de pe scenele lumii, la RRA: Beyonce – Live In Atlantic City 2013!

Bob Marley

Dacă nu ar fi existat Bob Marley nu ar fi existat nici muzica reggae. Bob Marley inventat un stil de viaţă. Stilul reggae. A promovat o mişcare religioasă, rasta, sau rastafari. Este cel mai iubit cântăreţ de muzica reggae, din toate timpurile. A fost arestat pentru deţinere de droguri, a luptat împotriva apartheidului şi a scăpat cu viaţă dintr-un atentat. A murit de cancer, la 36 de ani şi a primit funeralii oficiale din partea poporului jamaican.

Bob Marley a venit pe lume în micul sat Nine Mile, în Saint Ann Parish din Jamaica. Se numea Nesta Robert Marley, mama sa era de culoare, iar tatăl alb, originar din Sussex, Anglia. În copilărie nu l-a văzut foarte des pentru că familia tatălui nu era de acord cu o căsătorie interrasială. A locuit împreună cu mama sa în Kingston şi a început să cânte împreună cu Bunny Wailer din The Wailers.

În 1962 înregistrează primele single-uri (One cup of cofee şi Judge not), dar nu atrage prea multă atenţie. Un an mai târziu, Marley, Tosh şi Wailers vor forma o trupă de ska. Iniţial trupa s-a numit The Teenagers, apoi The Wailing Rudeboys, The Wailing Wailers şi, în final, The Wailers.

Trupa îmbrăţişează stilul rastafari în 1966, când Haile Sellasie vizitează Jamaica. Încep să îşi construiască un stil propriu, atât în muzică, cât şi în privinţa stilului de viaţă.

Marley a devenit imaginea formaţiei The Wailers şi, în curând, au fost cunoscuţi drept "Bob Marley and the Wailers". Ei vor cânta împreună cu I Threes, formaţie cu rol de backing vocal din care făcea parte şi soţia lui Marley, Rita Anderson Marley, cu care se căsătoreşte în 1966.

În 1975 scoate melodia "No woman, no cry", care ajunge hit şi în afara Jamaicăi. În 1976 părăseşte Jamaica şi se mută în Anglia, unde scoate albumele Exodus şi Kaya. Cu Exodus va sta 56 de săptămâni în topul britanic. În 1980 scoate albumul Uprising, în mare parte cu mesaj religios.

La mai putin de un an dupa data de 13 iunie 1980 cand Bob Marley si The Wailers inregistrau pentru programul de televiziune german Rockpalast, Uprising live, regale reggae va ceda in lupta cu cancerul.

Ascultam in aceasta noapte la mari conmcerte de pe scenele lumii, la RRA, Uprisig Live, o colectie de 23 de cantece, un adevarat portret al lui Bob Marley.

Kelly Family și Eros Ramazzotti
Mari Concerte pe scenele lumii 28 Iunie 2016, 14:13

Kelly Family și Eros Ramazzotti

Îi puteți asculta pe 28 iunie pe Kelly Family și Eros Ramazzotti cu Live, live, live 1998 și Eros Live World Tour 2009.

Kelly Family și Eros Ramazzotti
Barbra Streisand și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 03 Mai 2016, 15:48

Barbra Streisand și Peter Gabriel

Ediția din 4 mai.

Barbra Streisand și Peter Gabriel
Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Mari Concerte pe scenele lumii 25 Aprilie 2016, 15:33

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"

Îi puteți asculta pe Christopher Anton Rea și Alanis Morissette pe 28 aprilie.

Christopher Anton Rea și Alanis Morissette la "Mari Concerte"
Cher și Eric Clapton
Mari Concerte pe scenele lumii 01 Martie 2016, 19:38

Cher și Eric Clapton

La maric concerte la RRA ascultam Cher – Las Vegas Nights 2013 și Eric Clapton - forever man.

Cher și Eric Clapton
Live, live live - The Kelly Family
Mari Concerte pe scenele lumii 15 Februarie 2016, 20:18

Live, live live - The Kelly Family

Kelly Family astazi la mari concerte de pe scenele lumii la RRA: Live, live, live 1998!

Live, live live - The Kelly Family
Mari concerte: Zucchero
Mari Concerte pe scenele lumii 09 Noiembrie 2015, 15:12

Mari concerte: Zucchero

La RRA, 2 ore de maiestrie muzicala - Zucchero - Live In Italy 2008,

Mari concerte: Zucchero
Cher și Peter Gabriel
Mari Concerte pe scenele lumii 27 Octombrie 2015, 15:00

Cher și Peter Gabriel

La mari concerte de pe scenele lumii la RRA ascultam Cher - Live The Farewell Tour 2003 și Peter Gabriel - Secret World Live...

Cher și Peter Gabriel
Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu
Mari Concerte pe scenele lumii 19 Octombrie 2015, 14:22

Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu

Roy Orbison - The Last Concert 2013, Mariah Carey – MTV Unplugged 1992, Mireille Mathieu – En Direct De L'Olympia 1967.

Mari concerte: Roy Orbison, Mariah Carey și Mireille Mathieu