Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 28 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

18 Noiembrie 2018
Vizualizari: 516
Comentează add

DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso a fost gasit pe raza judeţului Tulcea.

Picasso gasit pe raza judeţului Tulcea, DIICOT investighează

radiojurnal

DIICOT investighează împrejurările în care un tablou semnat Picasso, ce ar putea valora aproximativ 800 mii de euro, a fost gasit aseară pe raza judeţului Tulcea.

Tabloul se află acum în custodia autorităţilor române şi urmează sa fie expertizat. El ar putea face parte dintr-un lot de şapte opere sustrase în anul 2012 dintr-un muzeu olandez.

Conform unui comunicat al DIICOT, aseară, două persoane de cetăţenie olandeză s-au prezentat la Amabasada Olandei din Bucureşti cu un tablou, ataşatul de afaceri interne din cadrul Ambasadei a anunţat autorităţile române, iar pentru lămurirea tuturor aspectelor, pentru audierea persoanelor, cercetarea locului în care au afirmat acestea că au gasit tabloul şi expertize criminalistice s-a format o echipă de procurori de la combaterea criminalităţii organizate şi poliţişti de investigaţii ai IGPR.

În comunicat se mai aminteşte că şase inculpaţi români au fost condamnaţi definitiv pentru că, în urmă cu şase ani, în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012, au sustras de la un Muzeu din Rotterdam şapte tablouri semnate, printre alţii, de Pablo Picasso, Henri Matisse sau Claude Monet.


Etichete picassodiicot

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live