Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bujancă

31 Martie 2020
Vizualizari: 480
Comentează add

Piaţă agroalimentară online cu livrare la domiciliu, în judeţul Timiş

alina-bujanca

   Foto: Arhivă.

A fost înființată prima piață online din județul Timiș. Aceasta oferă posibilitatea de livrare la domiciliu a alimentelor comandate direct de la producători, în condițiile în care din cauza coronavirusului piețele agroalimentare sunt tot mai goale.
 
Piața online a fost inițiată de un grup de acțiune pentru dezvoltare locală pentru a-i ajuta pe micii fermieri să-și vândă marfa.
 
Reporter: Alina Bujancă - Este vorba despre o platformă online pusă gratuit la dispoziția producătorilor de către GAL Timișul de Centru cu scopul de a limita răspândirea coronavirusului prin livrarea alimentelor la domiciliul clienților.
 
În doar câteva zile de la lansare, 12 producători de legume, lactate, pește, carne, miere și flori şi-au rezervat standuri în piața online, unde și-au afișat marfa, prețurile și zona în care se livrează produsele.
 
Inițiatorii spun că astfel crește implicarea comunităților pentru susținerea micilor producători locali şi totodată se creează lanțuri alimentare scurte, prin care consumatorii au şansa de a obține hrana sănătoasă direct de la fermieri.
 
(PH)

Etichete piață onlineTimiș(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live