Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: 100% MUZICĂ Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Carmen Valică

5 Februarie 2014
Vizualizari: 1197
Comentează add

Greva de două zile la metrou a fost declanşată de lucrătorii nemulţumiţi de planurile de modernizare, care vor duce la pierderea a o mie de locuri de muncă.

Peste trei milioane de londonezi, afectaţi de greva de la metrou

carmen-valica

Metroul londonez. Foto arhivă Reuters.

La Londra, greva de la metrou a pus în dificultate trei milioane şi jumătate de persoane, care au trebuit să găsească alte modalităţi de transport pentru a ajunge la lucru sau la şcoală.

Corespondentul Radio Romania Actualităţi, Carl Josephs, spune că greva de două zile la metrou a fost declanşată de lucrătorii nemulţumiţi de planurile de modernizare.

Acestea vor duce la pierderea a o mie de locuri de muncă, în principal prin închiderea ghişeelor pentru bilete şi înlocuirea lor cu automate.

Sindicatele argumentează că sistemul automat de plată a biletelor îi va dezavantaja pe cetăţeni, în timp ce primarul Londrei, Boris Johnson, cel care raspunde de sistemul de transport, a subliniat avantajele noii tehnologii şi faptul că metroul londonez este prea scump şi ineficient.

"Trebuie să modernizăm şi să automatizăm metroul londonez şi trebuie să profităm de avantajele noilor tehnologii, cu ajutorul cărora putem oferi populaţiei posibilitatea plăţilor automate.

"Aceasta ar contribui la economisirea a sute de milioane de lire şi ne-ar ajuta să modernizăm metroul cu un nou sistem de semnalizare şi noi trenuri", spune Boris Johnson.


Etichete grevămetrouLondraBoris Johnson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live