Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI (R) Luni, 26 Septembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

29 Aprilie 2018
Vizualizari: 1125
Comentează add

Mai mult de jumătate dintre femeile din România nu au auzit de infecţia cu virusul HPV, care provoacă anual 5% din cele aproape 13 milioane de cazuri de cancer în întreaga lume.

Peste jumătate dintre femeile din România nu au auzit de infecţia cu HPV

adriana-turea

Foto: captură video.

Mai mult de jumătate dintre femeile din România nu au auzit de infecţia cu virusul HPV, care provoacă anual 5% din cele aproape 13 milioane de cazuri de cancer în întreaga lume.

Lipsa informării clasează ţara noatră pe un nedorit loc întâi în Uniunea Europeană, atât în privinţa numărului record de cazuri de cancer de col uterin, cât şi a mortalităţii provocate de această boală.

Medicii infecţionişti au atras atenţia în nenumărate rânduri că virusul HPV este răspunzător de 100% prin cazurile de cancer de col uterin.

Cu ocazia Săptămânii mondiale a imunizării în cadrul campaniei "Protejează-i aripile" a fost lansat primul instrument digital menit să-i ajute pe români să-şi verifice şi să-şi îmbunătăţească cunoştinţele cu privire la infecţia cu HPV şi la prevenţia prin vaccinare.

Este vorba de testul HPV Q, un test simplu de realizat format din 19 întrebări, infecţia cu virusul HPV este una dintre cele mai frecvent întâlnite în întreaga lume.

Cercetările în domeniu arată că până la 80% din populaţia feminină activă sexual va fi expusă la un moment dat acestui virus. Testul este disponibil pe website-ul campaniei www.protejează-te de HPV.ro.


Etichete Româniainfecţievirusul HPV

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live