Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ Sâmbătă, 23 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sorin Cealera, Constanța

27 Februarie 2021
Vizualizari: 2780
Comentează add

Peste 700 de militari din şase ţări NATO participă la exerciţiul multianual Poseidon 21. Se va desfăşura la Marea Neagră, sub comanda Forţelor Navale Române.

Peste 700 de militari din şase ţări NATO participă la "Poseidon 21"

sorin-cealera-constanta

FOTO: facebook.com/ForteleNavaleRomane.

UPDATE: Bulgaria nu va participa la exercițiul multinațional Poseidon 21 a cărui deschidere oficială a avut loc astăzi în portul Constanța.

Pe cele două nave care urmau să ia parte la instruirea din Marea Neagră alături de reprezentanții altor șase țări NATO au apărut mai multe cazuri de COVID.

Forțele navale române au luat măsuri speciale în cazul dragorului maritim românesc care s-a integrat în Gruparea NATO de luptă.

Toți membrii echipajului au fost testați înainte de îmbarcare la bordul navei. Şeful Statului Major al Forțelor navale, contraamiralul Mihai Panait:


Mihai Panait: Partenerul bulgar de data asta are o problemă legată de pandemia de COVID - 19 și din cauza aceasta a declinat participarea la acest exercițiu multinațional, dar pentru prima dată când doresc să aduc în atenția dumneavoastră faptul că am aplicat procedură de carantinare două săptămâni pentru întregul echipaj al dragorului maritim, am vaccinat echipajul împotriva COVID-19 și avem un echipaj foarte bine pregătit și o navă /.../ pentru a participa fără emoții în acest exercițiu deosebit de important.

---Știrea inițială--

Peste 700 de militari din şase ţări NATO participă la exerciţiul multianual Poseidon 21.

Se va desfăşura la Marea Neagră, sub comanda Forţelor Navale Române.

13 nave militare, nouă aparate de zbor, o autospecială de intervenţie pirotehnică şi un robot subacvatic vor fi utilizate în timpul antrenamentelor pe mare, pe uscat şi în aer.

Deschiderea oficială a exerciţiului a avut loc la ora 11:00, în portul Constanţa. 

Comandamentul flotei din Constanța va conduce activitățile de instruire planificate pe mare, pe uscat și în aer în care sunt integrate forțe și mijloace din Bulgaria, Franța, Grecia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia și România.

Comandamentul maritim aliat al NATO a autorizat participarea la exercițiu a grupării navale permanente NATO de luptă împotriva minelor din care face parte și dragorul maritim "Locotenent Lupu Dinescu".

Scenariul exercițiului cuprinde secvențe întrunite de luptă împotriva amenințărilor subacvatice, în care vor fi aplicate proceduri operaționale NATO de cercetare hidrografică, de identificare și neutralizare a minelor marine și a dispozitivelor explozive improvizate, secvențe combinate de luptă împotriva aviației inamice, a navelor de suprafață și a submarinelor, precum și manevre de remorcare a unei nave avariate, de reaprovizionare pe mare și de acordare a primului ajutor.

În zona terestră este planificată o secvență interdepartamentală comună MApN-MAI pentru situaţia producerii unei explozii la o construcție hidrotehnică din zona litoralului românesc.

Exercițiul se va desfășura până la sfârșitul săptămânii viitoare.


Etichete constantafregateexerciţiunavalenatoposeidon 21marea neagramapn(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live