Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Duminică, 11 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alex Lancuzov

26 Ianuarie 2015
Vizualizari: 1625
Comentează add

Aproape 5 mii de autoturisme și autoutilitare din cele 78 000 de mii controlate anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accident rutier.

Peste 50% dintre maşinile controlate de RAR, cu probleme tehnice

alex-lancuzov

 Control RAR. Foto: Alexandru Lancuzov.

Aproape 5 mii de autoturisme și autoutilitare din cele 78 000 de mii controlate anul trecut de inspectorii Registrului Auto Român prezentau pericol iminent de accident rutier din cauza defecțiunilor majore la sistemele de direcție și frânare. 

Statistica RAR pentru 2014 mai arată că peste jumătate dintre conducătorii auto opriți au avut diferite probleme tehnice sau legate de documentele mașinii fiind înregistrate 2300 de cazuri cu Inspecție Tehnică Periodică expirată sau chiar falsificată.
 
În urma controalelor mixte desfășurate la nivel național de Registrul Auto Român și Poliția Rutieră, au fost aplicate 29 000 de mii de sancțiuni, au fost reținute peste 20 000 de mii de certificate de înmatriculare și au fost imobilizate 133 de autovehicule. 
 
Când vehiculul este imobilizat de Poliție ca urmare a defecțiunilor constatate, inspectorii RAR procedează la anularea inspecției tehnice periodice. 
 
Această măsură a fost luată în cazul a 65 dintre vehiculele verificate.
 
Rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni. 
 
Registrul Auto Român poate verifica exclusiv autovehiculele de transport mărfuri și persoane de până la 3,5 tone precizează pentru  Radio România Actualităţi, Roxana Nica, purtător de cuvânt RAR, pentru autovehiculele cu tonaj superior controlul tehnic este realizat de către Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

Etichete RARinspectoridefecţiunisistemele de direcție și frânarePoliția Rutieră

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live