Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ECONATURA Vineri, 10 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

21 August 2019
Vizualizari: 222
Comentează add

este 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, care începe astăzi cu proba scrisă la Limba si literatura română.

Peste 43.500 de elevi înscriși pentru a doua sesiune de Bacalaureat

radiojurnal

Foto: Agerpres.

Peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a doua sesiune a examenului naţional de Bacalaureat, care începe astăzi cu proba scrisă la Limba si literatura română.

Mâine este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă, iar o zi mai târziu proba obligatorie a profilului.

Pe 26 august  candidaţii vor susţine proba la alegere a profilului şi specializării.

Urmează - în ordine - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, în limba maternă, evaluarea competenţelor digitale şi competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Ioana Mihaela Neacşu de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti are câteva recomandări pentru candidaţii din aceasta sesiune.


Ioana Mihaela Neacşu: Să nu intre în sala de examen cu materiale nepermise sau aparatură nepermisă, pornind de la telefoane și alte mijloace de transmitere la distanță a informației, să aibă un comportament responsabil în timpul examenului atât în raport cu lucrarea proprie, cât și modul în care interacționează sau mai precis să nu interacționeze cu ceilalți colegi din clasă, să respecte ora de începere a examenului, timp de o oră nu au voie să părăsească examenul având asupra lor subiectul. Acesta se predă către comisie.


Realizator: Cei care nu vor respecta regulamentul examenului nu vor avea dreptul de a participa la urmatoarele două sesiuni ale bacalaureatului.


Etichete bacalaureata doua sesiuneeleviministerul educatiei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live