Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI Marţi, 26 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

26 Noiembrie 2014
Vizualizari: 1037
Comentează add

Uciderea lui Michael Brown a lansat o dezbatere naţională despre acţiunile în forţă ale poliţiei şi relaţiile interrasiale în America.

Peste 2.000 de membri ai Gărzii Naţionale mobilizați în Ferguson

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Violențe în Ferguson/SUA. Foto: Captură youtube.

Noi proteste au avut loc în oraşul american Ferguson, după ce justiţia a decis să nu îl pună sub acuzare pe poliţistul alb care în vară a împuşcat mortal un adolescent de culoare.

Pentru a doua noapte la rând, sute de persoane s-au adunat pe străzile din mica suburbie săracă a oraşului St. Louis, unde au fost mobilizaţi peste 2.000 de membri ai Gărzii Naţionale.

Deşi atmosfera rămâne tensionată, incidentele nu au mai fost fost atât de violente ca noaptea trecută.

Au fost însă demonstraţii în numeroase alte oraşe americane, de la New York şi Washington, până în Los Angeles şi Atlanta.

Manifestanţii au cerut dreptate pentru adolescentul de culoare Michael Brown, în timp ce juraţii au decis că poliţistul Darren Wilson a acţionat în autoapărare.

Uciderea lui Michael Brown a lansat o dezbatere naţională despre acţiunile în forţă ale poliţiei şi relaţiile interrasiale în America.

Procurorii federali investighează încă dacă ofiţerul de poliţie Wilson ar trebui să fie pus sub acuzare pentru nerespectarea drepturilor civile în cazul foarte controversat din Ferguson.

Aseară, pentru prima dată, ofiţerul Wilson şi-a putut povesti propria versiune a incidentului mortal în câteva interviuri pentru câteva televiziuni americane.

Reporterii care au vorbit cu Wilson spun că acesta pare credibil.

Cert este că Departamentul Justiţiei continuă o amplă investigaţie în ce priveşte practicile amplu criticate ale Departamentului Poliţiei din Ferguson, o suburbie în majoritate afro-americană a oraşului St. Louis, unde există de lung timp tensiuni între aceasta, pe de o parte, şi poliţie şi oficialităţi, în majoritatea albe, de cealaltă parte.


Etichete FergusonprotesteSUAjustițieNew YorkGarda NationalaculoarepolitieMichael BrownDarren Wilson

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live