Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 02 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Şarpe

8 Mai 2018
Vizualizari: 882
Comentează add

Energia regenerabilă a ajuns să reprezinte peste 18 % din mixul de energie pe plan mondial, iar numărul de locuri de muncă s-a dublat, aproape, în ultimii cinci ani.

Peste 10 milione de angajaţi în domeniul energiilor regenerabile

radu-sarpe

 Parc eolian. Foto: wikipedia.org.

Sectorul energiei regenerabile a depăşit anul trecut bariera de 10 milioane de angajaţi, potrivit unui studiu despre ocuparea forţei de muncă.

După cum informează France Presse, China are cei mai mulţi muncitori în domeniul energiilor curate şi împreună cu Brazilia, Statele Unite, India, Germania şi Japonia acoperă 70% din locurile de muncă ale acestui sector. Energia regenerabilă a ajuns să reprezinte peste 18 % din mixul de energie pe plan mondial, iar numărul de locuri de muncă s-a dublat, aproape, în ultimii cinci ani.

Directorul Agenţiei Internaţionale pentru energii regenerabile declară că aceste date confirmă analizele potrivit cărora un sistem cu emisii scăzute de carbon poate contribui la creşterea economiei.

Preşedintele american Donald Trump este unul din marii contestatari ai măsurilor de combatere a încălzirii globale, convenite prin Tratatul de la Paris, pe motiv că ar dezavantaja economia Statelor Unite.


Etichete Regenerabilenergiesolareoliangeotermalturbinăpanouelice

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live