Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CONTRACRONOMETRU Miercuri, 14 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

16 Mai 2013
Vizualizari: 1812
Comentează add

O grupare este bănuită că achiziţiona maşini de lux pe numele unor societăţi fantomă, le asigura în sistem full CASCO, după care înscena accidente pentru a încasa banii.

Percheziţii privind înşelăciuni cu asigurări CASCO

daniela-manuta

Foto: Arhivă

19 de percheziţii domiciliare se desfăşoară la această oră, în municipiul Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Dâmboviţa, pentru destructurarea unei grupări infracţionale specializată în înşelăciuni. 

Specialiştii Direcţiei Operaţiuni Speciale din IGPR şi poliţiştii Poliţiei Sector 1 DGPMB – Secţia 5 Poliţie au documentat activitatea infracţională a unei grupări specializate în săvârşirea de înşelăciuni în dauna unor societăţi de asigurări prin înscenarea unor accidente de circulaţie sau avarierea intenţionată a unor autoturisme de lux.

Gruparea a fost monitorizată în perioada martie – mai 2013.

Membrii grupării sunt banuiţi că achiziţionau autoturisme de lux (Jaguar, Masserati, Mercedes, Audi, Porsche) pe numele unor societăţi comerciale fantomă, le asigurau în sistem full CASCO, după care, în mod intenţionat, înscenau accidente de circulaţie sau provocau diferite avarii la elementele de caroserie pentru a încasa primele de asigurare.

În acest scop, pentru a induce în eroare inspectorii de daune de la societăţile de asigurări prezentau prin persoane interpuse autovehiculele avariate, iar după întocmirea formalităţilor de daună solicitau plata unor prime de asigurare cu sume de bani cuprinse între 150.000  şi 200.000 lei.

Până în prezent, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 750.000 lei sumă ce urmează a fi recuperată prin identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor şi bunurilor aparţinând membrilor grupării.


Etichete percheziţiiasigurăriCASCOaccidenteînşelăciuni

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live