Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Miercuri, 08 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Mănuţă

19 Februarie 2015
Vizualizari: 1018
Comentează add

Polițiștii fac percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Bacău pentru anihilarea unei reţele internaţionale specializate în infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani.

Percheziții la o grupare suspectată de infracțiuni economice

daniela-manuta

Foto: Arhivă.

Polițiștii de la investigare a criminalitatii economice efectuează la aceasta ora 11 percheziții pe raza Municipiului Bucureşti şi a judeţelor Ilfov şi Bacău pentru destructurarea unei reţele infracţionale internaţionale specializate în săvârşirea de infracţiuni de înşelăciune şi spălare de bani în domeniul auditării societăţilor comerciale internaţionale.

Potrivit Politiei Romane,in circuitul infracţional ar fi implicate 2 societăţi comerciale româneşti care ar fi utilizat conturi deschise la mai multe bănci comerciale pentru disimularea provenienţei ilicite a fondurilor obținute prin inducerea în eroare a conducerii unor firme din Franţa.

Grupul infracţional era coordonat de un cetătean grec, căutat de autorităţile franceze şi austriece.

Activităţile infracţionale s-au derulat în perioada iulie-august 2014, existând indicii de săvârşire a faptelor pe raza mai multor state, cum ar fi Franţa, Germania, Austria, China şi Cipru.

Prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost transferate importante sume de bani (aproximativ 670.000 euro) către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul licit prin transferuri bancare şi contracte comerciale fictive.

3 mandate de aducere vor fi puse in aplicare. În cauză s-a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.


Etichete perchezitiipolitistiBucurestiIlfovBacauspalare de bani

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live