Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ (R) Joi, 04 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Raluca Daria Diaconiuc, Iaşi

9 Octombrie 2010
Vizualizari: 3731
Comentează add

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pregătit la Iaşi un program special pentru serbarea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva. CFR a anunţat suplimentarea trenurilor spre Iaşi.

Pelerinii au sosit la Iaşi pentru hramul Sfintei Parascheva

raluca-daria-diaconiuc-iasi

În fiecare an sărbătoarea de la Iaşi strânge mii de pelerini. Foto: arhiva Agerpres.

La Iaşi, pelerinii au început deja să sosească pentru celebrarea marii sărbători a Sfintei Cuvioase Parascheva, ale cărei moaşte vor fi scoase, duminică, în faţa Mitropoliei.


Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a pregătit un program special pentru serbarea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.

Toţi pelerinii care se vor închina la moaşte vor primi gratuit câte o iconiţă sfinţită, care va conţine şi un mesaj din partea Înalt Prea Sfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei.
  
Anul acesta, pelerinii care vor veni să se închine la moaştele Sfintei Parascheva se vor putea închina şi la moaştele Sfântului Maxim Marturisitorul, aduse de la mănăstirea Sfântul Pavel de pe Muntele Athos.
    
Duminică încep manifestările religioase, organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

De la ora 06.30 începe procesiunea moaştelor Sfintei Parascheva, după care acestea vor fi depuse pe platoul amenajat în faţa Catedralei Mitropolitane.
   
Pâna la ora 12.00, credincioşii pot participa la Sfânta Liturghie. Duminică seara, de la ora 19.00, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei organizează pelerinajul Calea Sfinţilor.

CFR Călători a anunţat că în perioada 10 – 15 octombrie va introduce suplimentar cinci trenuri de călători pentru preluarea fluxului de călători estimat cu ocazia Sărbătorii Sfintei Parascheva. 

Din anul 2000, Iaşiul a devenit oraş internaţional de pelerinaj, alături de Tesalonic, din Grecia, Trondheim din Norvegia, Edinburgh din Marea Britanie şi Praga din Cehia.


Etichete pelerinajIaşiSfânta ParaschevaGreciaCFRMuntele Athos

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live