Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Joi, 18 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mona Constantinescu, Constanţa

28 Noiembrie 2011
Vizualizari: 3687
Comentează add

Arhiepiscopia Tomisului a început sărbătorirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, praznic celebrat pe 30 noiembrie.

Pelerinaj la Constanţa de Sfântul Andrei

mona-constantinescu-constanta

Arhiepiscopia Tomisului a început sărbătorirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul românilor, praznic celebrat pe 30 noiembrie.

Ca în fiecare an şi anul acesta, marea sărbătoare este prilej de pelerinaj pentru credincioşi care vin din toată ţara pentru a se închina la peştera Sfântului Andrei aflată în comuna Ion Corvin din judeţul Constanţa, locul în care a trăit apostolul care a creştinat românii.

La Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa se află de duminică seara bucăţele din moaştele Sfântului Andrei Criteanul aduse din Grecia de o delegaţie clericală condusă de Înaltpreasfinţitul Iakovos, mitropolit de Mitilyne.

Credincioşii îl vor putea cinsti aici pe Sfântul Andrei Criteanul prin slujbele neîncetate ce se oficiază la Catedrala Arhiepiscopală încă de duminică noapte cu Sfânta Liturghie de la miezul nopţii.

Slujbele vor continua până marţi seara, 29 noiembrie, ora 16.00, când sfintele moaşte vor fi duse în procesiune spre Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Aici vor putea fi cinstite de către credincioşi până în seara zilei de 30 noiembrie, când se vor reîntoarce la Catedrala Arhiepiscopală, la ora 17.00, unde vor sta până sâmbătă, 3 decembrie.

Pe 29 noiembrie, la ora 18.30, la mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei se va oficia slujba Privegherii, pe 30 noiembrie, la ora 8.30, va fi sfinţit Agheasmătarul ridicat deasupra izvorului în care boteză Sfântul Apostol Andrei, iar la ora 9.30, va fi săvârşită Sfânta Liturghie Arhierească de către un sobor de arhierei, pe esplanada amenajată în partea de miazăzi a bisericii mari a mănăstirii Peştera Sântul Apostol Andrei.


Etichete Ştiri Sud-EstpelerinajAndrei

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live