Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 16 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

7 August 2020
Vizualizari: 363
Comentează add

Stațiunile de pe litoral sunt aglomerate, iar distanţarea fizică nu se respectă peste tot așa cum ar trebui.

Pe litoral sunt peste 120.000 de turişti

florin-lepadatu

Foto anat.ro

Reporter: Sorin Cealera

Realizator: Sunt peste 120.000 de turişti, în aceste zile, pe litoral. În ciuda numărului tot mai mare de infectări, măsurile impuse de autorităţi pentru prevenirea şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 sunt ignorate de mulţi dintre cei prezenţi în staţiuni. Zilnic, forţele de ordine aplică amenzi de zeci de mii de lei pentru nerespectarea acestor măsuri. 

Reporter: Stațiunile de pe litoral sunt aglomerate, iar distanţarea fizică nu se respectă peste tot așa cum ar trebui. În Eforie Nord, câțiva operatori de plajă au fost amendați pentru că nu alocă suficient spațiu pe nisip celor cu cearceafuri și înghesuie șezlongurile pe țărm. Şi aici şi în Mamaia, cu precădere, falezele sunt pline de lume seara, iar turiștii stau de multe ori la coadă pentru a prinde locuri la terase sau baruri, care se închid după ora 23:00. Turiștii sunt primii care observă că regulile sunt încălcate. 
Cum vi se pare, în general, se respectă, așa, distanțarea?
-: Să ştiți că aici nu, de unde venim noi, da.
Reporter: De unde veniţi?
-: Din Harghita venim. Se respectă, aici nu.  
Reporter: Purtatul măştii a devenit obligatoriu după ora 18:00 în zonele aglomerate de pe litoral, iar falezele nu fac excepție.
-: Da, normal, virusul există, sunt foarte mulți oameni, nu păstrează distanța. Faptul că purtăm mască amândoi reduce foarte tare riscul de a ne infecta.

Reporter: Autoritățile au intensificat controalele în zonele aglomerate din stațiuni. Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Constanța:
Andreea Iliescu: Într-adevăr, au existat și cazuri pe aleile de promenadă sau în zonele mai aglomerate în care cetăţenii nu s-au conformat. Li s-a pus în vedere noua reglementare. Bineînțeles că sunt pasibili și de o sancţiune contravențională, care este cuprinsă între 500 și 2.500 de lei.


Etichete litoralaglomeratierespectarereguli

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live