Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Luni, 25 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Victor Pogor

31 Iulie 2019
Vizualizari: 230
Comentează add

Partidul Socialiștilor, de orientare pro-rusă, ar obține 48 de mandate, cu 13 mai multe decât deține în actualul parlament.

Patru partide ar intra în Legislativul de la Chişinău dacă ar fi alegeri

victor-pogor

 Foto: Arhivă.

Patru partide ar intra în Legislativul de la Chişinău, în cazul unor alegeri parlamentare anticipate. Cel puţin aşa arată datele celui mai recent sondaj, publicat astăzi de Compania "Date Inteligente".
 
Cele mai multe mandate le-ar acumula Partidul Socialiştilor, pro-rus, însă nu destule pentru a forma o majoritate parlamentară. 
 
Partidul Socialiștilor, de orientare pro-rusă, ar obține 48 de mandate, cu 13 mai multe decât deține în actualul parlament.
 
Cele două componente ale blocului ACUM, pro european, PAS și PPD, ar obține împreună 44 de mandate, iar Partidul Democrat, până nu de mult la guvernare, ar obține 9 mandate, cu 21 mai puțin decât în prezent.
 
Președintele Igor Dodon, liderul neformal al socialiștilor moldoveni, continuă să se bucure de cea mai mare încredere din partea moldovenilor, acumulând circa 32% din simpatii, fiind urmat de premierul Maia Sandu, președinta Partidului 'Acțiune și Solidaritate', cu 17%, ministrul de interne și președintele PPD, Andrei Năstase, cu 4%, iar pe poziția a patra se situează președinta Parlamentului, socialista Zinaida Greceanîi, cu 3,9%.
 
Potrivit aceluiași sondaj, 36,6% din moldovenii intervievați consideră că vectorul principal al dezvoltării Republicii Moldova ar trebui să fie unul pro european. Procentul celor care ar opta pentru aderarea la UE este în creștere, comparativ cu luna ianuarie, când, în cadrul unui sondaj realizat de aceeași companie, doar 24% sprijineau parcursul pro european al Republicii Moldova. 15,6% sunt pentru vectorul pro-rus de dezvoltare, spre deosebire de aproape 22% anterior. Segmentul unionist a rămas la același nivel, constituind circa 9%.

Etichete Igor DodonChişinăualegeriMaia Sandu,

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live