Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI (politice, economice, sociale, culturale * Meteo * Sport) Marţi, 24 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Diana Surdu

3 Noiembrie 2015
Vizualizari: 1610
Comentează add

Alin Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă după tragedia din clubul pe care îl deţin.

Patronii clubului Colectiv, arestaţi preventiv pentru 30 de zile

diana-surdu

Locul unde a avut loc tragedia, clubul Colectiv. Foto: Răzvan Stancu.

Cei trei acţionari ai clubului bucureştean Colectiv au fost arestaţi preventiv pentru ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Două dintre ordonanţele de reţinere emise aseară de procurori expiraseră deja, iar cea de-a treia mai avea aproape o jumătate de oră până îşi pierdea valabilitatea.

Cei trei suspecţi vor fi duşi în arestul Poliţiei Capitalei.

O decizie a Judecătoriei Sectorului 4 a fost deja contestată de apărători şi se va judeca la Tribunalul Bucureşti.
Procurorii Parchetului General spuneau că incendiul din clubul Colectiv s-a produs din cauză că cei trei administratori au încurajat şi au permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă.

De asemenea, procurorii au spus că lipsa căilor de evacuare în caz de urgenţă şi focul de artificii în interiorul clubului, deşi acolo erau materiale uşor inflamabile şi ieftine, sunt, de asemenea, cauze ale tragediei.

Potrivit unuia dintre avocaţii celor trei patroni de club, aceştia nu ar fi fost de acord şi nu au semnat contractul, când au închiriat, în legătură cu focul de artificii.

Pe de altă parte, potrivit declaraţiilor date în faţa procurorilor de Alin Anastasescu, cu cât se adunau mai multe persoane în club, cu atât chiria pentru spaţiu era mai mică.


Etichete incendiu în clubColectivAlin AnastasescuPaul GanceaCostin Mincuarestaţi preventiv pentru 30 de zileucidere şi vătămare corporală din culpă

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live