Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: BURSA DE UMOR Duminică, 17 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

24 Noiembrie 2018
Vizualizari: 688
Comentează add

Patriarhul ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu I şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, au fost primiţi la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis.

Patriarhul Constantinopolului și Patriarhul BOR, primiți la Cotroceni

radiojurnal

 Patriarhul ecumenic Bartolomeu. Foto: basilica.ro.

Patriarhul ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu I şi patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel au fost primiţi astăzi la Palatul Cotroceni de presedintele Klaus Iohannis. Patriarhul Constantinopolului se află de vineri la Bucureşti pentru a participa la evenimentele prilejuite de sfinţirea Catedralei Naţionale.
 
Reporter: Patriarhul ecumenic Bartolomeu al Constantinopolului şi patriarhul Daniel au fost întâmpinaţi de către preşedintele Klaus Iohannis în Holul de Onoare al Palatului Cotroceni, după care au avut o întrevedere.
 
Patriarhul ecumenic Bartolomeu se află în România pentru a participa la evenimentele legate de sfinţirea Catedralei Naţionale.
 
Şeful statului nu va fi însă prezent la ceremonia sfinţirii Catedralei Neamului din motive ce ţin de agenda europeană.
 
El a subliniat într-o scrisoare transmisă patriarhului Daniel că sfinţirea catedralei reprezintă pentru credincioşii ortodocşi din ţară şi din diaspora o sărbătoare cu o încărcătură istorică şi simbolică aparte şi a amintit că ridicarea catedralei a fost posibilă prin efortul susţinut al Bisericii Ortodoxe Române şi al credincioşilor.

Etichete Patriarhul ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu Ipatriarhul Bisericii Ortodoxe RomâneDanielKlaus Iohannis

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live