Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: PROBLEME LA ZI - DEZBATEREA RRA (R) Marţi, 04 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Emisiuni

Autor

Remus Rădulescu

28 Septembrie 2017
Vizualizari: 6240
Comentează add

La invitaţia Patriarhului Daniel al BOR, patriarhul Chiril al Moscovei va partcipa la Bucureşti la sărbtoarea Sfântului Dimitrie ce Nou de la 27 octombrie 2017.

Patriarhul Chiril al Moscovei va vizita România

remus-radulescu

Patriarhul Chiril al Moscovei şi al Întregii Rusii 

Patriarhul Chiril al Moscovei va face o vizită în România la invitaţia Patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române în perioada 26-28 octombrie, cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului. 

În contextul anului comemorativ dedicat apărătorilor Ortodoxiei în vremea comunismului, Patriarhia Română a transmis invitaţii de a veni la Bucureşti, tuturor şefilor de Biserici Ortodoxe din ţări foste comuniste: Rusia, Ucraina, Serbia, Bulgaria, Polonia, Georgia, Albania şi Cehia. 

Cei mai mulţi au acceptat invitaţia şi vor veni la Bucureşti. 

Prezenţa acestor înalţi ierarhi ortodocşi în România este prilejuită şi de împlinirea a 10 ani de când Prea Fericitul Daniel este Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, informează Patriarhia Română.

Patriarhul Chiril al Moscovei se va afla pentru prima dată la Bucureşti de când a devenit capul Bisericii Ortodoxe Ruse în 2009.

Singura vizită a Patriarhului Daniel la Moscova a avut loc în 2008, cu prilejul funeraliilor fostului patriarh rus, Alexei al II-lea.


Etichete PatriarhChirilDanielBiserica OrtodoxaRomaniaRusia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live