Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Bună dimineaţa, România! Marţi, 25 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Geanina Buftea

17 Ianuarie 2018
Vizualizari: 906
Comentează add

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarna. Din această săptămâna va funcţiona pârtia de schi din staţiunea Durău.

Pârtii de schi: Județul Neamț

geanina-buftea

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarna. Din această săptămâna va funcţiona pârtia de schi din staţiunea Durău.

Schiorii sau cei care practică snowboardul au la dispoziţie o pârtei uşoară, de 500 m lungine, cu o diferenţă de nivel de 70%.

Dacă până acum, turiştii şi localnicii au încercat doar saniuţele pe pârtie, de vineri, 19 ianuarie, începe distracţia pe singura pârtie funcţională din judeţul Neamţ.

Obiectivul de agrement dispune de instalaţie de urcare deschisă, centru de închirieri, trei tunuri pentru zapadă artificială şi două maşini de bătut zapada.

“Pârtia este securizată, având plase omologate FIS, pe ambele laturi.

Există punct de prim ajutor, iar Serviciul Salvamont Neamt asigură asistenţă. Sezonul începe târziu din cauza temperaturilor ridicate şi a lipsei precipitaţiilor. 

Sperăm că schiorii, dar şi cei cu săniile să respecte regulile de pe pârtie pentru a evita accidentările ”, a declarat Raul Papalicef, şef Serviciu Salvamont Neamţ. Din păcate, pârtia de la Piatra Neamţ rămâne închisă.

Nu exista strat de zapada, temperaturile sunt ridicate, iar folosirea tunurilor de zapada nu este rentabila. Chiar daca ar fi practicabila, cheltuielile sunt mult mai mari decat ce se incaseaza.


Etichete partii de schiineamtdurau

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live