Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - SUCCESELE MUZICII ROMÂNEŞTI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Cristiana Sabău, Bistriţa-Năsăud

23 Octombrie 2018
Vizualizari: 1087
Comentează add

„Partidul te vrea tuns” urmăreşte să combată miturile care circulă încă despre perioada comunistă din România.

"Partidul te vrea tuns - Ghidul ilustrat al comunismului românesc"

cristiana-sabau-bistrita-nasaud

 

"Partidul te vrea tuns - Ghidul ilustrat al comunismului românesc", ilustrat de câţiva dintre cei mai buni artişti români, ajunge joi, 25 octombrie, la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din Bistriţa.

Iniţiatorii acestui proiect spun că seria de evenimente „Partidul te vrea tuns” urmăreşte să combată miturile care circulă încă despre perioada comunistă din România şi propun discuţii şi proiecţii variate, centrate pe minciuna şi violenţa prin care regimul a fost impus şi susţinut mai bine de 40 de ani.

"Joi, 25 octombrie, vom discuta cu elevii şi profesorii din Bistriţa despre miturile şi realitatea perioadei comuniste din România şi vom distribui gratuit ghiduri tipărite", anunţă iniţiatorii proiectului.

Este vorba de Asociaria „Apulum Forum” care a derulat în perioada aprilie-mai 2018 o campanie de finanţare a unui ghid care urmăreşte să prezinte tinerilor realitatea comunismului românesc.

Ghidul este bazat pe ilustraţii realizate pro-bono de artişti români, iar textul este sintetizat de echipa asociaţiei şi verificat de profesori de istorie şi specialisti. Aproximativ 12050 de lei au fost strânşi prin platforma Sprijina.ro, iar 650 de lei au fost strânşi din alte surse, banii ajungând pentru tipărirea a 1500 de ghiduri.


Etichete Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu"BistriţacomunismPartidul te vrea tuns

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live