Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Joi, 09 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

13 Decembrie 2019
Vizualizari: 430
Comentează add

Partidul Conservator din Marea Britanie este pe cale să obţină una dintre cele mai categorice victorii electorale din ultimele decenii.

Partidul Conservator câştigă alegerile din Marea Britanie

florin-lepadatu

 

Partidul Conservator din Marea Britanie este pe cale să obţină una dintre cele mai categorice victorii electorale din ultimele decenii.

Într-un scrutin dominat de Brexit, este de aşteptat ca formaţiunea condusă de premierul Boris Johnson să obţină o majoritate confortabilă, care să garanteze adoptarea rapidă a acordului de retragere din Uniunea Europeană, după cum transmite corespondentul RRA la Londra, Dan Vasiliu: "Exit-poll-urile iniţiale estimau o majoritate de 86 de parlamentari pentru conservatori, dar după numărarea a mai mult de jumătate dintre cele 650 de colegii electorale, este de aşteptat ca partidul condus de premierul Boris Johnson să obţină o majoritate de 64 de mandate.

Chiar şi aşa, este una dintre cele mai categorice victorii ale conservatorilor din ultimele decenii.

În schimb, pentru laburiştii este una dintre cele mai drastice înfrângeri.

Este de aşteptat ca partidul condus de Jeremy Corbyn să piardă 61 de mandate faţă de scrutinul precedent, în unele colegii precum Bishop Auckland şi Blyth Valley fiind pentru prima dată de la înfiinţarea lor când vor fi reprezentate de un deputat conservator.

Liderul laburist a anunţat că nu va fi el cel care va conduce partidul în viitoarele alegeri, însă a lăsat să se înţeleagă că nu va demisiona înainte ca formaţiunea să treacă printr-o perioadă de reflecţie.

Este de aşteptat ca şi Partidul Liberal Democrat să aibă un nou lider, după ce Jo Swinson şi-a pierdut locul din Camera Comunelor.

Ea a fost învinsă de candidatul în naţionaliştilor scoţieni.

Aceştia sunt pe cale să îşi majoreze numărul de deputaţi la 55, cu 20 mai mult faţă de 2017, în timp ce estimările pentru liberal-democraţi sugerează că vor avea 13 parlamentari."


Etichete LondraBoris

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live