Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: COLECTIA DE MUZICĂ - OMUL CU CHITARA Duminică, 07 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

29 Octombrie 2020
Vizualizari: 288
Comentează add

Ministrul sănătății Salvador Illa a spus că urmează o iarnă dificilă, cu sărbători diferite, la care trebuie să ne adaptăm.

Parlamentul Spaniei a votat prelungirea stării #urgență până pe 9 mai 2021

florin-lepadatu

Madrid. Foto: Annamaria Damian.

Doar cinci regiuni spaniole rămân deschise în aceste zile, celelalte 14 decretând intrarea în carantină chiar astăzi, în ziua în care Parlamentul a votat prelungirea stării de urgență până pe 9 mai anul viitor. Rata de infectare este de 455 de cazuri la 100.000 de locuitori și 25% din locurile de terapie intensivă sunt ocupate. Corespondenta noastră, Annamaria Damian, are mai multe informații.

Corespondenţă din Spania - Reporter: Annamaria Damian - Cu voturile majorității parlamentare, Guvernul condus de Pedro Sánchez obține prelungirea stării de urgență până în 9 mai 2021. Ministrul sănătății Salvador Illa a spus că urmează o iarnă dificilă, cu sărbători diferite, la care trebuie să ne adaptăm. Ministrul a amintit și că în Spania funcționează aplicația ''Radar Covid'', descărcată deja de 5 milioane de persoane.

Salvador Illa: „Începând din 30 noiembrie, noua versiune a aplicației ''Radar Covid'' va fi disponibilă pentru a fi interoperabilă cu aplicații de monitorizare de contacţi în țări ca Germania, Irlanda, Italia, Croația, Danemarca sau Cehia.”

Reporter: Aproape toate regiunile spaniole au decis carantina până în 9 noiembrie, interzic circulația pe timpul nopții și deplasarea între provincii. Catalonia a anunțat că lasă deschise doar școlile și magazinele. Decizia este în conformitate cu decretul privind starea de urgență. Excepție face regiunea Madrid, al cărei lider, Isabel Díaz Ayuso, a anunțat că nu dorește o închidere mai mare de câteva zile și că a ordonat interzicerea deplasărilor în afara regiunii doar pe perioada minivacanțelor de 1 și 9 noiembrie. Guvernul central a replicat că măsura pe care o propune Ayuso este imposibilă din punct de vedere tehnic, deoarece timpul minim pentru carantina regională este de 7 zile.


Etichete spaniaurgentaprelungirecovid

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live