Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Duminică, 31 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Sergiu Şteţ

26 Martie 2020
Vizualizari: 214
Comentează add

Parlamentul spaniol a votat la primele ore ale dimineţii prelungirea interdicţiei totale impusă din cauza epidemiei de coronavirus.

Parlamentul Spaniei a prelungit cu 2 săptămâni măsurile de interdicție

sergiu-stet

 Foto: Arhivă.

Parlamentul Spaniei a prelungit pentru cel puţin încă două săptămâni interdicţia totală impusă din cauza epidemiei de coronavirus, pe măsură ce numărul deceselor a depăşit 4.000.

Potrivit BBC care citează datele publicate de autorități, rata zilnică a deceselor a scăzut pentru prima dată în ultima săptămână.

Parlamentul a votat în primele ore ale zilei de azi pentru extinderea măsurilor de urgență, inclusiv autoizolarea persoanelor în case, cu excepția drumurilor esențiale pentru a cumpăra alimente, medicamente și pentru a merge la muncă, transmite Reuters.

Cazurile confirmate din Spania au crescut de zece ori de la impunerea stării de urgență pe 14 martie, în timp ce numărul deceselor a depășit China, cu 738 de morți într-o singură zi.

"Nu este ușor să extindem starea de urgență", a declarat premierul Pedro Sánchez în Parlament. "Sunt convins că singura opțiune eficientă împotriva virusului este izolarea socială".

Majoritatea celor 321 de parlamentari au votat în favoarea prelungirii, în timp ce 28 s-au abținut. Cel mai mare partid de opoziție, Partidul conservator al Poporului, a susținut această măsură. Cu toate acestea, liderul său, Pablo Casado, l-a criticat pe Sánchez pentru răspunsul tardiv și inadecvat la criză. 

(S.S.)


Etichete spaniaparlamentinterdicțiicoronavirus

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live