Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: RADIOJURNAL Marţi, 26 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

26 Mai 2020
Vizualizari: 402
Comentează add

Proiectul USR privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari nu a fost introdus pe ordinea de zi a ședinței de plen.

Parlamentul nu dezbate eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari

alina-bordeiasu

    Foto cdep.ro

USR critică faptul că inițiativa sa privind eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari nu a fost introdusă pe ordinea de zi a următoarei ședințe de plen a legislativului.

Deputata Cristina Prună spune că, la o eventuală discuție cu partidele parlamentare, USR va prezenta acest proiect, aflat în traseu legislativ din anul 2017, ce prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale cu 90%.

"Ne dorim să avem un proiect constituțional, care să treacă de parlament. Trebuie să fim foarte atenți, pentru că, pe de o parte, putem să vorbim de o impozitare a pensiilor speciale, că vorbim de magistrați, de militari și de alte categorii, de cealaltă parte, în cazul parlamentarilor, nu există absolut niciun motiv să nu le eliminăm, și lucrul acesta se poate face începând de mâine. Dacă mâine vom avea un plen reunit aici, în parlament, am putea să punem acest proiect al USR pe ordinea de zi și să le eliminăm", a declarat deputatul USR, Cristina Prună. 
 
Reamintim că și PNL a depus ieri la parlament un proiect similar, în acord cu observațiile CCR, privind eliminarea pensiilor speciale, iar PSD a făcut apel la consens între partide pe subiectul pensiilor speciale.
 

Etichete parlamentUSRpensii specialeparlamentar

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live