Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Marţi, 19 Ianuarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

20 Iulie 2020
Vizualizari: 224
Comentează add

A început o nouă săptămână în care Parlamentul lucrează în sesiune extraordinară.

Parlamentul intră în sesiune extraordinară

alina-bordeiasu

Foto Agerpres

A început o nouă săptămână în care Parlamentul lucrează în sesiune extraordinară.

La Senat va intra în traseu legislativ inițiativa cetățenească "Fără penali în funcții publice", iar în Comisia Parlamentară Comună de Anchetă sunt așteptate audieri privind românii care au plecat la cules de sparanghel în Germania.

Documentul prin care se interzice persoanelor condamnate definitiv să mai ocupe funcții publice în instituțiile de stat se află în traseu legislativ de mai bine de un an de zile.

În această săptămână proiectul se va afla în atenția Senatului, care este for decizional. Potrivit Constituției, pentru a deveni lege trebuie validat referendumul organizat în 30 de zile de la adoptarea proiectului în Senat.

În această săptămână sunt programate audieri în Comisia Parlamentară Comună de Anchetă, care investighează eventualele nereguli și fraude legate de trimiterea la cules de sparanghel, în Germania, a muncitorilor români, în timpul stării de urgență.

Sunt invitați la discuții prefecții din Suceava, Cluj și Bistrița-Năsăud. Pe de altă parte, în dezbaterea deputaților pentru votul decizional ar putea intra proiectul prin care bunicii care îngrijesc nepoții primesc o indemnizație lunară de 650 de lei.

Documentul a trecut tacit de Senat, iar inițiatorii susțin că un copil este mai bine crescut de un membru al familiei decât la creșă.


Etichete (ii)parlamentagenda

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live