Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Obiectiv, România (CONTINUARE) Marţi, 07 Aprilie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Mihai

20 Aprilie 2018
Vizualizari: 497
Comentează add

}ntr-o rezoluţie adoptată ieri, în plen la Strasbourg, eurodeputaţii solicită şi şi o anchetă reală privind asasinarea ziaristului slovac Jan Kuciak

Parlamentul European cere o mai mare protecţie pentru jurnalişti

mihaela-mihai

 

"Este extrem de important pentru întreaga societate ca jurnaliştii de investigaţie să beneficieze de  protecţie maximă", au afirmat parlamentarii europeni care au dezbătut din nou ieri, asasinarea jurnalistului slovac, Jan Kuciak, şi a prietenei sale. De aceeaşi părere este şi comisarul pentru securitate internă, Julian King, prezent ieri, în legislativul comunitar: 

Julian King: "Jurnaliştii au dreptul să facă anchete, să pună întrebări incomode şi să relateze exact aşa cum s-au întâmplat faptele. Este ceea ce a făcut şi Jan Kuciak şi se pare că este şi motivul pentru care a fost ucis".   

Dezbaterile au fost urmate de adoptarea unei rezoluţii, în care membrii legislativului comunitar au cerut din nou o anchetă aprofundată, independentă şi internaţională în cazul asasinării jurnalistului .

Totodată, Parlamentul European încurajează Comisia şi statele membre să prezinte propuneri legislative menite să-i protejeze pe jurnaliştii care sunt urmăriţi cu scopul de a le fi cenzurată activitatea sau de a fi intidimidaţi.

Asasinarea lui Jan Kuciak a declanşat o criză politică în Slovacia, conducând la demisia, luna trecută, a premierului Robert Fico, urmată în această săptămână de cea noului ministru de interne, Tomas Drucker, şi de cea a şefului poliţiei.

Jan Kuciak este cel de-al doilea jurnalist de anchetă ucis în ultimele luni în Uniunea Europeană.

În octombrie anul trecut, jurnalista Daphne Caruana Galizia, din Malta, a căzut victima unui atac cu bombă. Şi ea investiga o serie de scandaluri de corupţie din ţara sa. 


Etichete Jan KuciakJulian KingParlamentul EuropeanSlovacia Robert FicoTomas DruckerDaphne Caruana GaliziaMalta

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live