Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: OAMENI CARE MIŞCĂ ROMÂNIA Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

10 Februarie 2021
Vizualizari: 341
Comentează add

Parlamentul European cere adoptarea de sancțiuni împotriva regimului Putin.

Parlamentul European cere adoptarea de sancțiuni împotriva regimului Putin

radiojurnal

     Parlamentul European în plen. Foto: http://audiovisual.europarl.europa.eu

Parlamentul European vrea sancţiuni împotriva regimului Putin şi condiţionarea relaţiei Uniunii cu Rusia de o schimbare de politică în ceea ce priveşte respectarea drepturilor omului.

Cei mai mulţi europarlamentari au catalogat drept o ruşine vizita Înaltului Reprezentant al Uniunii pentru politică externă, Josep Borrell, la Moscova, iar unii i-au cerut demisia.

Acesta s-a apărat spunând că prin prezenţa sa a putut transmite mai bine cererea Uniunii de eliberare a opozantului rus Aleksei Navalnîi şi a protestatarilor paşnici arestaţi în ultima perioadă.


Reporter: Carmen Gavrilă - "Cei mai mulți eurodeputați au arătat că vizita lui Josep Borrell la Moscova a fost nu doar inutilă, pentru că nu s-a obținut eliberarea miilor de ruși arestați recent, și nici a lui Aleksei Navalnîi, dar chiar a fost o capcană concepută de Putin pentru umilirea Uniunii. De critici nu au scăpat nici unele state membre acuzate de ipocrizie pentru că mențin relații economice cu un regim dictatorial și ostil propriilor cetățeni, în timp ce susțin declarativ respectarea drepturilor omului. De altfel, numeroși europarlamentari din mai multe grupuri politice au cerut oprirea construcției gazoductului Nord Stream 2, susținut de Germania și Austria. Ei au argumentat că proiectul afectează tranziția spre energia verde și dă regimului Putin posibilitatea de a șantaja Europa. Eurodeputații au insistat că Uniunea și unele state membre au greșit că au continuat dialogul cu Kremlinul, deși în ultimii ani acesta e tot mai agresiv și a pronit două războaie lângă granițele Uniunii, lucruri care, pe lângă comportamentul disprețuitor și neprietenos al puterii ruse față de reprezentantul european, săptămâna trecută, arată clar - au spus europarlamentarii - că Moscova nu vrea de fapt dialog. În schimb, Uniunea trebuie să ajute poporul rus, în colaborare cu Statele Unite, au spus numeroși eurodeputați."


Etichete Parlamentul europeanJosep BorrellUniunea Europeana(PH)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live