Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MATINALII DE WEEK-END (continuare) Sâmbătă, 01 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

11 August 2022
Vizualizari: 217
Comentează add

Autoritățile vor să extindă zona de protecție strictă și integrală a Parcului Național Domogled - Valea Cernei.

Parcul Național Domogled - Valea Cernei

florin-lepadatu

  Foto: panda.org.

RADIO ROMÂNIA ACTUALITĂŢI  - Autoritățile vor să extindă zona de protecție strictă și integrală a Parcului Național Domogled - Valea Cernei.

Ministrul mediului a participat astăzi, la Băile Herculane, la o primă rundă de consultări menite să identifice soluții și pentru cei care dețin terenuri forestiere private în incinta parcului.


Tanczos Barna: ”În perspectivă, va trebui să operăm câteva modificări legislative și să regândim anumite proceduri și va trebui să pregătim terenul pentru o mai bună armonizare a obiectivelor de protejare, a celor de asigurare a unui trai decent pentru cetățenii din aceste regiuni și de comunicare între instituții. Sunt doleanțe de dezvoltare durabilă, de dezvoltare de infrastructură turistică din partea primăriilor. Sunt doleanțe din partea companiilor de a dezvolta capacități de cazare în viitor, din partea unităților administrativ-teritoriale, de accesibilizare a unor zone, de construire de drumuri pentru a facilita accesul turiștilor. ”

În Parcul Național Domogled se află cele mai importante păduri virgine de fag din Europa, a mai spus ministrul mediului.

Tanczos Barna mai spune că întreaga activitate silvică din zonă trebuie regândită, asigurându-se în același timp lemnul de foc necesar pentru comunitățile locale.


Etichete paduremunteclima

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live