Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: INTRE MILIOANE DE PRIETENI (CONTINUARE) Miercuri, 01 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Mihaela Dragomir

9 Noiembrie 2014
Vizualizari: 2394
Comentează add

Potrivit unui raport al Corpului de Control, în 2010, au fost alocate 60 de milioane de lei pentru modernizarea stadionului din Cluj Napoca din Fondul de Rezervă al guvernului.

Parchetul sesizat, privind modernizarea stadionului din Cluj

mihaela-dragomir

Cluj Arena. Foto: Ciprian Iancu

Executivul va sesiza Parchetul după ce un raport al Corpului de Control al premierului a arătat că, în 2010, au fost alocate 60 de milioane de lei pentru modernizarea stadionului din Cluj Napoca din Fondul de Rezervă al guvernului.

Raportul Corpului de Control arată că banii au fost daţi la propunerea foştilor miniştri Gheorghe Ialomiţianu şi Traian Igaş, fără să se respecte legea. 

Inspectorii Corpului de Control spun că banii au fost alocaţi la solicitarea preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.

În plus, potrivit raportului, foştii miniştri Gheorghe Ialomiţianu şi Traian Igaş au semnat proiectul de finanţare fără consultarea direcţiilor din ministerele de Finanţe, respectiv, de Interne, pe care le conduceau la acea dată.

Plângere penală pentru abuz în serviciu

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a declarat într-o conferinţă de presă, că va depune plângere penală pentru abuz în serviciu şi constituire de grup infracţional împotriva lui Victor Ponta şi al Corpului de Control al premierului.

Şi ministrul de finanţe de la acea dată, Gheorghe Ialomiţianu, susţine că întreaga procedură a respectat toate prevederile legale în vigoare: 

"Nu este nimic ilegal. S-au soliciat de bani de către Consilul Judeţean de la Cluj, prin Prefectură, s-a iniţiat acel proiect de hotărâre a fost analizat, dacă acea cheltuială este finanţabilă şi era, potrivit Legii finanţelor punblice, şi dacă aveam suma în Fondul de Rezervă", a spus Gheorghe Ialomiţianu. 

Stadionul din Cluj Napoca a costat, în total, 35 milioane de euro şi a fost inagurat în toamna anului 2011.

El îndeplineşte standardele de calitate impusă de forurile fotbalistice internaţionale.


Etichete Ştiri Nord-VestCorp ControlstadionmodernizareCluj-NapocaGheorghe IalomiţianuTraian Igaşfonduriplângere

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live