Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Miercuri, 15 Iulie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobriţoiu

26 Octombrie 2018
Vizualizari: 431
Comentează add

Parchetul General susţine că protocoalele cu SRI şi alte structuri informative au fost semnate în baza unei hotărâri de guvern.

Parchetul General despre protocoalele cu SRI

radu-dobritoiu

Parchetul General susţine că Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei Naţionale Anticorupţie, adoptat în 2005 printr-o hotărâre de guvern, stabileşte fără echivoc încheierea unor protocoale între parchete şi ministere cu SRI, SIE şi CSAT. Un obiectiv al acestui plan era reglementarea colaborării între toate structurile cu atribuţii în lupta anticorupţie, menţionează comunicatul oficial.

Astfel, potrivit Parchetului General, era prevăzută punerea la punct a unor proceduri clare care să permită sesizarea de îndată a procurorului de către structurile informative şi de investigaţie, prin transmiterea oricăror date şi suport probator referitoare la săvârşirea unor acte sau fapte de corupţie sau crimă organizată. Precizările vin după ce ministrul justiţiei, Tudorel Toader, a cerut, miercuri, revocarea procurorului general Augustin Lazăr, iar unul dintre motivele invocate este faptul că a fost încălcată legea prin încheierea unor protocoale cu SRI.
 


Etichete protocoale SRIParchet General SRI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live