Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TOPUL NOSTRU ... MUZICA VOASTRĂ (Continuare) Duminică, 23 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Daniela Coman, corespondent RRA în Franța

6 Octombrie 2019
Vizualizari: 400
Comentează add

Dosarul privind atacul comis la Prefectura de Poliţie din Paris a fost preluat de Parchetul Naţional Antiterorism

Parchetul Antiterorism anchetează atacul de la Prefectura de Poliţie Paris

daniela-coman-corespondent-rra-in-franta

 

În Franţa, dosarul privind atacul de la Prefectura de Poliţie din Paris a fost preluat de Parchetul Naţional Antiterorism, după ce au fost găsite dovezi clare că agresorul, angajat în aceeaşi instituţie, era un islamist radical. El şi-a înjunghiat mortal patru colegi, înainte de a fi ucis de un alt poliţist. O a cincea victimă a fost rănită grav.

În telefonul agresorului s-au găsit mesaje care arată că acesta avea o viziune radicală în legătură cu Islamul, religie la care aderase în urmă cu un an şi jumătate. Au fost descoperite zeci de SMS-uri cu conţinut religios pe care acestea le schimbase cu mai multe persoane, între care islamişti salafişti. Soţia sa, aflată de două zile în arest preventiv, a mărturisit că el s-a comportat ciudat în ultima perioadă, că auzea vocii şi că Alah i-ar fi spus că trebuie să acţioneze.

În cadrul anchetei, colegi de ai săi din cadrul Prefecturii de Poliţie a Parisului au declarat că au observat şi au reclamat superiorilor schimbări în comportamentul presupusului terorist. El a fost auzit cu mai multe ocazii aprobând atacurile teroriste islamiste comise în Franţa, în special pe cel de la săptămânalul Charlie Hebdo, din ianuarie 2015, soldat cu 12 morţi, despre care spunea că a fost un lucru bun.   

Opoziţia politică de dreapta îi cere demisie ministrului de interne, Christophe Castaner, pentru că ar fi minţit, în opinia lor, încercând să acrediteze ideea, la scurt timp după comiterea faptei, că este vorba de tensiuni între colegi şi nu de un atentat islamist.

Premierul Édouard Philippe a ordonat o evaluare imediată a tuturor persoanelor angajate în aparatul de luptă împotriva terorismului, fie ei poliţişti sau personal auxiliar, cu scopul de a fi identificate toate potenţialele ameninţări. 


Etichete antiterorismprefecturaParisCharlie HebdoChristophe CastanerÉdouard Philippe

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live