Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: Matinal Vineri, 05 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radu Dobrițoiu

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 1008
Comentează add

O paradă militară impresionantă s-a încheiat la Bucureşti, organizată pentru celebrarea celor 99 de ani de la Marea Unire din 1918.

Paradă militară impresionantă la București

radu-dobritoiu

Paradă militară impresionantă la București. Foto: Daniela Mănuță

O paradă militară impresionantă s-a încheiat la Bucureşti, organizată pentru celebrarea celor 99 de ani de la Marea Unire din 1918.

A fost una dintre cele mai grandioase manifestări pentru sărbătorirea Zilei Naţionale, din ultimii ani.

Zeci de avioane şi elicoptere au trecut pe deasupra Arcului de Triumf.

Au completat spectacolul oferit la sol de mii de militari şi de tehnica de luptă de ultimă generaţie.

A fost, de altfel, o paradă cu multe premiere.

Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la eroicele lupte de la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz.

În acest context, cei peste 3.500 de militari şi specialişti au defilat astăzi în cadrul Paradei militare în cinstea Zilei Naţionale, precum şi în memoria eroilor care au luptat în Marele Război, act decisiv pentru îndeplinirea obiectivului Unirii de la 1 Decembrie 1918.

Dispozitivul de defilare a fost constituit din blocuri de paradă, organizate pe detaşamente, cu trupe şi tehnică ale Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne şi ale Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, au participat la parada de 1 Decembrie Asociaţia Tradiţia Militară, membră a Uniunii Europene a Asociaţiilor Istorico-Militare şi militari străini. 

Cei peste 300 de militari străini care au participat la paradă au fost din Bulgaria, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Polonia, Portugalia, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Premieră la această paradă.

Aeronavele CF-18 Hornet ale Aviaţiei Regale canadiene, aeronavele româneşti F-16 au luat pentru prima dată parte la paradă, transportoarele blindate poloneze Rosomak, tehnica românească de evacuare şi transport echipamente grele şi agabaritice, maşini nou intrate în dotarea Forţelor Terestre Române

Este cea mai amplă, mai complexă paradă de Ziua Naţională din ultimii ani.

23 de colonei tineri din Armata României vor fi avansaţi astăzi la gradul de general. În încheiere menţionez că preşedintele României, Klaus Iohannis, înainte de a pleca din Piaţa Arcului de Triumf, a coborât din maşină pentru a saluta cetăţenii care au urmărit parada.


Etichete parada militara1 decembrieziua nationala

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live