Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ŞTIRI * Meteo * Sport Sâmbătă, 05 Decembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

1 Decembrie 2017
Vizualizari: 946
Comentează add

Se împlinesc astăzi 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, moment ce va fi celebrat în toată ţara prin numeroase evenimente şi prin tradiţionalele defilări militare.

Paradă militară de 1 Decembrie

radiojurnal

Foto: Arhivă

Se împlinesc astăzi 99 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, moment ce va fi celebrat în toată ţara prin numeroase evenimente şi prin tradiţionalele defilări militare.

În Bucureşti, marea paradă de Ziua Naţională are loc în zona Arcului de Triumf. În ultimele zile, militarii au făcut mai multe repetiţii, s-au pregătit intens, iar autorităţile promit că va fi una dintre cele mai grandioase manifestări de până acum. 50 de elicoptere şi avioane vor completa în aer, spectacolul oferit la sol de cele peste 350 de maşini de luptă care vor defila astăzi.

Dar, mai multe informaţii despre parada de astăzi, avem de la Cristian Dumitraşcu, unul dintre colegii noştrii care vor transmite în direct acest eveniment la Radio România Actualităţi. 

Reporter: Aproximativ 3500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii vor defila, începând cu ora 11:00, iar Radio România Actualităţi vă va aduce în timp real cele mai importante momente. Vor fi peste 350 de mijloace tehnice, din care 50 de aeronave, militari din mai multe ţări aliate sau partenere. Peste 300 de militari străini din 14 ţări. Consemnăm şi două premiere: Comandamentul Multinaţional de Divizie Sud-Est va defila cu un detaşament distinct format din militari ai naţiunilor aliate, iar postul de radio online al Armatei - Vocea Armatei - va emite doar astăzi, între orele 9:00 şi 13:00 şi în FM, în zona Arcului de Triumf, pe frecvenţa 95,6, unde spectatorii vor putea asculta şi comentariul paradei naţionale, pentru cei care se află în locuri de unde nu pot auzi vocea comentatorului care se difuzează pe amplificarea din piaţă.

Din motive de securitate, organizatorii îi roagă pe toţi cei care vor fi în zona unde se va desfăşura defilarea să nu aibă bagaje voluminoase la ei, pentru că este posibil să li se interzică accesul.

Parada militară va putea fi urmărită şi online, pe pagina armataromaniei.ro

La parada militară din Bucureşti vor asista preşedintele Klaus Iohannis şi primul ministru Mihai Tudose şi sunt aşteptaţi zeci de mii de spectatori bucureşteni.

Meteorologi anunţă o zi înnorată astăzi, cu ceva şanse de ploaie, dar cu temperaturi peste media perioadei.

Mai trebuie spus şi că în toată zona Arcului de Triumf circulaţia este restricţionată pană la ora 16:00.
 


Etichete 1 decembrieparada militara

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live