Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: CA PE ROATE (Continuare) Sâmbătă, 28 Martie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Doina Saiciuc, corespondent RRA în Statele Unite

23 Septembrie 2015
Vizualizari: 1128
Comentează add

Papa Francisc a fost întâmpinat de preşedintele american Barack Obama şi de soţia acestuia, Michelle, cu prilejul vizitei istorice pe care suveranul pontif o întreprinde în SUA.

Papa Francisc, întâmpinat de preşedintele Obama pe peluza Casei Albe

doina-saiciuc-corespondent-rra-in-statele-unite

Foto: whitehouse.gov. 

Papa Francisc a sosit ieri în cea mai prosperă superputere a lumii cu misiunea pe care şi-a asumat-o, aceea a liderului Bisericii săracilor. 
 
El vizitează SUA, o ţară polarizată pe marginea temelor celor mai apropiate inimii sale, imigraţia, injustiţia socială şi inegalitatea economică. 
 
Marea întrebare este cât de mult va insista la Washington Papa Francisc asupra agendei sale. 
 
Preşedintele Obama i-a acordat papei extrem de rara onoare de a-l întâmpina împreună cu întreaga sa familie chiar la Baza Aeriană Andrew Air Force din Maryland, iar cu câteva ore în urmă l-a primit la Casa Albă unde pe peluza de sud a acesteia şi dincolo de porţile Casei Albe l-au aclamat 15 mii de oameni. 
 
Mii de oameni încearcă să-l vadă în capitala federală cât mai aproape pe foarte iubitul papă. 
 
63% dintre catolicii americani au o părere foarte favorabilă despre papa Francisc şi aproape 8 din 10 aprobă direcţia imprimată Bisericii de către papă. 
 
Paul Valery, autorul volumului "Papa Francisc, lupta pentru sufletul catolicismului" prezice că papa va fi cald şi puţin dojenitor, se aşteaptă ca papa Francisc să ceară Americii să aibă mai multă grijă de mediu şi de cei săraci, să revină la idealurile părinţilor fondatori privind libertatea religioasă şi să-şi redeschidă braţele imigranţilor. 
 
În timpul zborului către SUA unde a sosit din Cuba, papa Francisc şi-a apărat viziunea asupra economiei împotriva criticilor conservatorilor explicând că unele scrieri ale sale au dat impresia că este prea mult înclinat către stânga, dar asemenea interpretări sunt greşite 
 
"Sunt sigur că nu am spus niciodată ceva care să fie dincolo de doctrina socială a Bisericii", a spus reporterilor papa Francisc citat de AFP. 
 
Parte din itinerarul său în SUA parcurge locuri de putere şi prestigiu: Casa Albă, Congresul, Catedrala St Patrick din New York, sediul ONU şi World Meeting Families în Philadelphia. 
 
În toate cele trei oraşe americane însă papa Francisc se va întâlni şi cu oameni marginalizaţi, fie că este vorba despre deţinuţi, oameni ai străzii ori copii din arii sărace. 

Etichete Papa FranciscWashingtonPreşedintele Obamacasa AlbăCasa AlbăCongresulCatedrala St Patrick din New Yorksediul ONU şi World Meeting Families în Philadelphia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live