Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DINCOLO DE ZIDURI Marţi, 24 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

26 Decembrie 2021
Vizualizari: 625
Comentează add

Papa Francisc și-a folosit discursul de Crăciun pentru a îndemna ca vaccinarea să ajungă și în țările cele mai sărace.

Papa Francisc, îndemn la vaccinare

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

 Papa Francisc  Foto: Arhivă

Papa Francisc și-a folosit discursul de Crăciun pentru a îndemna ca vaccinarea să ajungă și în țările cele mai sărace. În timp ce țările dezvoltate au imunizat aproape 90% din populația lor adultă, doar 8,9% dintre africani sunt vaccinați, astfel încât Africa este cel mai puțin vaccinat dintre continente. Papa s-a rugat pentru inimi deschise care să asigure îngrijirea medicală necesară celor care au cea mai mare nevoie. Elena Postelnicu a urmărit slujba de la Vatican.

Realizator: În mesajul său de Crăciun, înainte de binecuvântarea "Urbi et Orbi", Papa Francisc a vorbit pentru prima dată în ultimii doi ani în fața a aproximativ 20.000 de credincioși aflați în Piața San Pietro din Vatican despre pandemie, violența asupra femeilor și războaie.

Papa Francisc: Capacitatea noastră de relaţionare socială este pusă la grea încercare. Există o tendință tot mai mare de a ne retrage, de a face totul singuri, de a nu mai face efortul de a-i întâlni pe alții și de a face lucruri împreună. Şi pe plan internațional există riscul de a evita dialogul, riscul ca această criză complexă să ne determine să alegem scurtăturile în loc să parcurgem căile mai lungi ale dialogului. Totuși, numai acestei căi pot duce la rezolvarea conflictelor și la beneficii durabile pentru toți.

Reporter: În cadrul mesajului său de Crăciun, Papa Francisc i-a mustrat pe cei care preferă să se uite în altă parte, făcându-se că nu observă problemele celor din jur și a lansat un apel pentru pace în Siria, Etiopia, Afganistan și Ucraina. Totodată, Suveranul Pontif s-a rugat și pentru copiii victime ale abuzurilor și pentru bătrânii care suferă de singurătate.


Etichete (ii)papafranciscvaccinareindemn

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live