Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: DIMINEŢI ... CU SOARE Sâmbătă, 24 Octombrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Elena Postelnicu, Corespondent RRA în Italia

17 Iunie 2013
Vizualizari: 1228
Comentează add

Summit-ul ţărilor din G8 să conlucreze în favoarea unui acord de încetare imediată a focului în Siria şi a începerii grabnice a negocierilor în regiune, scrie Papa Francisc.

Papa Francisc face un apel la pace la debutul summitului G8

elena-postelnicu-corespondent-rra-in-italia

Papa Francisc. Foto: Reuters Arhivă.

Într-o scrisoare de răspuns către premierul britanic David Cameron, în vederea sumitului G8, Papa Francisc adresează mai marilor lumii un apel stăruitor pentru a lua în considerare situaţia din Orientul Mijlociu şi, mai ales, din Siria.

Summit-ul ţărilor din G8 să conlucreze în favoarea unui acord de încetare imediată a focului în Siria şi a începerii grabnice a negocierilor în regiune -scrie Papa Francisc.

Liderul de la Londra i-a trimis Papei o scrisoare pe 5 iunie în vederea summit-ului G8, programat la Lough Erne, în Irlanda de Nord, luni şi marţi.

Suveranul Pontif solicită liderilor din ţările G8 să contribuie la obţinerea unui acord de încetare imediată şi durabilă a focului şi să conducă toate puterile în conflict la masa negocierilor. Potrivit lui Apa Francisc, "consolidarea păcii este premisa indispensabilă care poate garanta securitatea femeilor, copiilor şi a celorlalte victime nevinovate, dar şi pentru a combate cu eficienţă flagelul foametei".

"Pe de o parte”, se citeşte în scrisoarea Papei, "politica şi economia trebuie să permită cea mai înaltă expresie a libertăţii şi creativităţii individuale şi colective, iar pe de alta, să promoveze şi să garanteze ca acestea să fie exercitate întotdeauna cu simţul răspunderii şi al solidarităţii, acordând o atenţie specială celor mai săraci”.

"Banul şi celelalte mijloace trebuie să slujească, nu să guverneze”, își încheie Papa Francisc scrisoarea adresată premierului britanic, subliniind că "solidaritatea gratuită şi dezinteresată este cheia bunei funcţionări a economiei globale”.

În scrisoarea adresată la 5 iunie Suveranului Pontif, premierul britanic vorbea despre priorităţile stabilite de preşedinţia britanică a Grupului G8 pentru 2013: liberul schimb comercial internaţional, fiscalitatea, transparenţa guvernelor şi a agenţilor economici.

Scrisoarea de răspuns a Papei Francisc către premierul britanic David Cameron


Etichete David CameronG8summitSiriaPapa FranciscLondrascrisoarepoliticăeconomie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live