Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: IN ZORI Sâmbătă, 27 Februarie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Nicoleta Stoian

17 Mai 2015
Vizualizari: 1098
Comentează add

Grecia face presiuni asupra Germania să îi plătească presupusele datorii provocate de nazişti în război cu un clip care este difuzat în Atena, în mijloacele de transport în comun.

Pagubele provocate de nazişti, prezentate în transportul public din Atena Pagubele provocate de nazişti, prezentate în transportul public din Atena - Conține video

nicoleta-stoian

Captură dintr-un clip despre nazişti realizat de Ministerul Apărării din Grecia. Sursa: cnn.com.

Grecia face presiuni asupra Germania să îi plătească presupusele datorii în urma distrugerilor provocate de nazişti în cel de-al Doilea Război Mondial, cu un clip care este difuzat în Atena, în mijloacele de transport în comun.

Campania va dura o lună, iar clipul va fi difuzat şi în autobuzele care circula în marile oraşe ale Greciei.

Clipul, care are 50 de minute, înfăţişează aspecte oribile ale ultimei conflagraţii mondiale: moartea din pricina înfometării grecilor, Holocaustul la care au fost supuşi evreii eleni şi distrugerea a zeci de sate.

Grecii pretind că Germania le datorează 279 de miliarde de euro în urma distrugerilor provocate de nazişti în cel de-al Doilea Război Mondial, în timp ce nemţii susţin că problema compensaţiilor a fost deja soluţionată.

În anul 1960, Germania a plătit Greciei 115 milioane de mărci compensaţii în urma războiului.

Guvernul grec consideră, însă, că datoria nu a fost stinsă de acea sumă.

Clip despre nazişti realizat de Ministerul Apărării din Grecia. Sursa: cnn.com.

Grecia riscă să intre în incapacitate de plată în următoarele două săptămâni dacă nu reuşeşte să ajungă la o înţelegere cu finanţatorii internaţionali, care nu mai sunt dispuşi să-i mai acorde împrumuturi.

Europenii sunt inflexibili şi cer reforme urgente, pentru că Atena nu mai are bani să plătească pensiile.

Publicaţia americană Wall Street Journal a publicat recent ştirea că Fondul Monetar Internaţional pregăteşte băncile centrale din regiune de un eventual Grexit, o ieşire a Greciei din zona euro. 


Etichete GreciaAtenadatorie externăincapacitate de platăGrexitieşirea din zona euroclip despre daunele provocate de naziştiGermaniaFMI

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live