Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MARI CONCERTE (continuare) Luni, 15 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Alina Bordeiaşu

5 Aprilie 2022
Vizualizari: 293
Comentează add

Pachet de măsuri de ajutor pentru românii cu venituri mici

alina-bordeiasu

  Ședință de guvern a Cabinetului Ciucă. FOTO: gov.ro

Pachetul cu măsuri de ajutor pentru românii cu venituri reduse, despre care se vorbeşte de mai mult de două săptămâni ar putea fi definitivat marţi de coaliţia de guvernare.

O şedinţă cu acest scop este programată de la această oră.

Se vor face ultimele calcule privind impactul bugetar, iar intenţia guvernanţilor este să folosească cât mai multe fonduri europene pentru a nu creşte deficitul.

Măsurile ce vor fi discutate în şedinţa coaliţiei de guvernare pentru ca apoi să fie adoptate de executiv vizează acordarea de vouchere de 50 de euro la fiecare două luni pentru persoanele cu venituri mici, vouchere lunare de 30 de euro pentru elevii cu burse sociale şi o schemă de ajutor pentru transportatori.

De asemenea, se doreşte dublarea normei de hrană în spitale şi majorarea de la 20 la 30 de lei a valorii tichetelor de masă.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spunea că în mare parte aceste măsuri de sprijin estimate la aproximativ patru miliarde de euro vor fi acoperite din bani europeni, care nu au fost cheltuiţi până acum.

În urmă cu puţin timp, Marcel Ciolacu anunţa că pachetul numit "sprijin pentru România" a fost conceput atât pentru a ajuta cetăţenii cu venituri mici, cât şi pentru a susţine economia şi a revitaliza investiţiile

. La rândul său, premierul Nicolae Ciucă anunţa că ministrul finanţelor se află marţi la Bruxelles pentru a discuta şi la nivel european toate aceste măsuri. Şeful executivului preciza că impactul bugetar al acestui plan este de aproximativ 3,4% din PIB.


Etichete coalitiemasurivenituri micinicolae ciucamarcel ciolacuelevibursetransportatori(RS)

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live