Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: MULTI-KULTI Vineri, 12 August

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Gabriel Bucur

28 Aprilie 2019
Vizualizari: 1697
Comentează add

Ovidiu Ionescu i-a adus României prima medalie la Mondialele de tenis de masă, după o pauză de 19 ani în care sportivii „tricolori” nu au găsit drumul spre semifinalele competiției

Ovidiu Ionescu, concluzii după argintul de la Mondialele de tenis de masă

gabriel-bucur

  Sursa foto: F.R. de Tenis de masă

Ovidiu Ionescu și spaniolul Alvaro Robles au cucerit medaliile de argint, sâmbătă, în proba de dublu masculin a Campionatelor Mondiale de tenis de masă organizate la Budapesta. Ionescu și Robles au pierdut cu 1-4 finala în fața perechii compuse din chinezii Ma Long și Wang Chuqin.

„Medalia în sine este foarte grea (râde). Este o bucurie imensă. E un sentiment de nedescris. În primul rând, sunt mândru că sunt român. Este o onoare să reprezint România. Mă bucur că am reușit să aduc din nou tenisul de masă românesc pe harta mondială a medaliaților”, a declarat, pentru Radio România Actualități, Ovidiu Ionescu, la numai câteva minute după finală.

Rezultatul istoric a produs euforie în tabăra românească de la Budapesta. „Sper să fie doar un început pentru întreg lotul românesc. Și pentru fete, cu siguranță, va veni ziua când vor cuceri o medalie mondială. Sper ca acest rezultat să ajute sportivii din țara noastră. Copiii să vină cât mai mulți în sălile de sport, în special în cele de tenis de masă, iar, peste ani, să avem din nou mari campioni”, a mai precizat jucătorul de 29 de ani din Buzău.

Ovidiu Ionescu i-a adus României prima medalie la Mondialele de tenis de masă, după o pauză de 19 ani în care sportivii „tricolori” nu au găsit drumul spre semifinalele competiției.

China a cucerit toate titlurile (simplu feminin, simplu masculin, dublu feminin, dublu masculin, dublu mixt) puse în joc la Campionatele Mondiale de tenis de masă din Ungaria și a încheiat pe primul loc în clasamentul medaliilor, cu 12 la număr, secondată de Japonia, cu trei medalii.

Europenii și-au făcut cu greu loc în fazele finale. În afară de perechea Ionescu – Robles, doar suedezul Mattias Falck și-a mai adjudecat o medalie de argint, la simplu masculin.


Etichete tenis de masaovidiu ionescuargintcampionatele mondiale

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live