Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: AGENDA GLOBALĂ Joi, 13 Mai

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Radiojurnal

31 Iulie 2020
Vizualizari: 341
Comentează add

Guvernul adoptă ordonanţa prin care alocă un miliard de euro, din fonduri europene, pentru spijinirea IMM-urilor.

OUG privind alocare unui miliard de euro pentru IMM-uri OUG privind alocare unui miliard de euro pentru IMM-uri - Conține video

radiojurnal

Foto: gov.ro.

Guvernul adoptă, în ședința de astăzi, ordonanța de urgență prin care alocă un miliard de euro, din fonduri europene, pentru sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii prin granturi destinate, în principal, investițiilor și repornirii activității.

Executivul precizează, în proiectul de ordonanță, că cele aproximativ 723.000 de IMM-uri din România dețin o pondere importantă în activitatea economică la nivel național și o parte însemnată din forța de muncă activă prin cele peste două milioane și jumătate de contracte individuale de muncă încheiate.

Tot pentru IMM-uri se alocă, în ședința executivului din această după-amiază, 150 de milioane de euro destinate digitalizării, dar și alte scheme de sprijin.

Câteva zeci de acte normative sunt pe agendă, care vizează mai multe domenii de activitate: extinderea rețelelor de gaze, sprijinirea salariaților cu program flexibil de lucru sau stimularea antreprenoriatului în mediul rural.

VIDEO: Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern.

(RS)


Etichete guvernougimm(RS)un miliard de euro

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live