Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: TEATRU NAŢIONAL RADIOFONIC Joi, 17 Iunie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Florin Lepădatu

10 August 2020
Vizualizari: 365
Comentează add

Opt persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale și a furtunilor care au provocat inundații pe insula grecească Evia.

Opt persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale în Grecia

florin-lepadatu

  Foto: Arhivă

Opt persoane și-au pierdut viața în urma ploilor torențiale și a furtunilor care au provocat inundații pe insula grecească Evia.

Fenomenele de acest fel, puse pe seama schimbărilor climatice, au devenit frecvente în ultimii ani în Grecia, iar autoritățile depun mari eforturi pentru a sprijini populația.

Corespondenta noastră, Michaela Lambrinidou știe care este amploarea pagubelor: "Printre victime se află și un copilaș de numai opt luni care a fost smuls de ape din brațele mamei lui, când viiturile au inundat locuința familie.

Pompierii au primit sute de apeluri de la oamenii blocați în casă, în mașini sau chiar în mijlocul apelor, dar torentele au îngreunat sosirea ajutoarelor.

Zeci de rezidenţi au fost evacuaţi, mulţi fiind salvaţi cu ajutorul elicopterelor, din zone unde apele unui râu ieşiseră din matcă.

Viiturile au inundat zeci de gospodării, au avariat drumuri şi infrastructura insulei.

S-a întrerupt apa şi curentul electric, iar transportul a fost perturbat.

Echipe speciale depun eforturi de ieri pentru restabilirea alimentării cu apă şi electricitate.

Ministrul adjunct pentru protecţia civilă, Nikos Hardalias, aflat pe insulă pentru a evalua situaţia la faţa locului, a subliniat că aparatul de stat s-a mobilizat repede, dar s-a confruntat cu fenomene pe care nu le-a mai trăit până acum.

Referitor la numărul de telefon 112 pentru situaţii de urgenţă care nu a funcţionat, acesta a subliniat că utilizarea lui ar fi generat un risc şi mai mare deoarece s-ar fi provocat panică în rândul oamenilor care încercau să se salveze.

Premierul Kyriakos Mitsotakis şi-a exprimat solidaritatea cu locuitorii insulei, având programată pentru astăzi o vizită în regiunile sinistrate de pe insula Evia."


Etichete grecia

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live