Pe scurt:
Ascultă Radio Romania ActualităţiAscultă Live Acum: ARENA NAŢIONALĂ (Continuare) Sâmbătă, 28 Noiembrie

Cele mai citite

Articole recente

Ştiri

Autor

Adriana Turea

20 August 2018
Vizualizari: 574
Comentează add

Premieră medicală naţională la Sibiu: un pacient de 77 de ani, căruia nu i se mai dădeau şanse de supravieţuire, a fost tratat de un anevrism grav al aortei.

Operație chirurgicală în premieră națională

adriana-turea

Un pacient de 77 de ani, căruia nu i se mai dădeau şanse de supravieţuire, a fost tratat de un anevrism grav al aortei de echipa condusă de doctorul Victor Costache din Sibiu.

Bărbatul fusese refuzat în prealabil, din cauza complicaţiilor, de două institute de boli cardiovasculare renumite. Adriana Turea are detalii.

Acest tip de intervenţie permite evitarea deschiderii cavităţii toracice şi se realizează pe cale venoasă.

Medicul chirurg Victor Costache precizează că au fost evitate complicaţiile postoperatorii la un pacient foarte fragil aflat în şoc hemoragic.

Victor Costache: A fost un anevrism de aortă toracică descendentă, rupt în esofag, cu sângerare activă, anemie secundară şi risc vital major.

Riscurile la care era expus pacientul ţineau de imposibiliattea montării endoprotezei, hemoragie masivă, rupturi arteriale, insuficienţă renală cronică şi lipsa sigilării anevrismului de către proteză.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 77 de ani, care se simte bine. A fost trezit din anestezie la cateva ore după intervenţie.

Pacientul este stabil din punct de vedere al semnelor vitale, respiraţie, puls şi tensiune arterială.

Doctorii spun că pacientul îşi va putea relua stilul de viaţă anterior intervenţiei cu efectuarea unor examinări medicale periodice. 

Incidenţa anevrismelor aortice este de 112 cazuri la suta de mii de locuitori.


Etichete pacientVictor Costacheinterventie

Articole cu teme similare:

Recomandarile editorului:

X

Candidaţii la preşedinţia Comisiei Europene participã la o dezbatere Eurovision, la Parlamentul European - Video Live